Ovoga tjedna zanimljive predstave u INK !

U nastavku vam dostavljamo  raspored  programa  INK  u prvom radnom tjednu siječnja 2022. godine.

U srijedu, 12. siječnja u  20 sati

SKUPA                       

Umjetnička organizacija 21:21,  u suradnji s Plesnom mrežom Hrvatske

AUTORICA I KOREOGRAFKINJA: Petra HRAŠĆANEC

IZVOĐAČI: Tesa LJUBIĆ,  Lara FRGAČIĆ, Ariana PRPIĆ, Viktoria BUBALO, Ema CRNIĆ,  Una ŠTALCAR FURAČ

Plesna predstava SKUPA propituje što znači zajedništvo na sceni, odnosno na koji način gradimo i dijelimo nešto u mnoštvu. Premijerno je izvedena u listopadu 2020. godine u Zagrebačkom plesnom centru, a odmah zatim i na međunarodnom festivalu suvremenog plesa Visavi’ u Italiji te potom  i na 72. Dubrovačkim ljetnim igrama. Kritičari su je ocijenili kao „rijedak doživljaj scenske čarolije“, a o Petri Hrašćanec  kako je „ovim radom uronila u autentične dubine korpografije i pokazala dojmljivu zrelost“ (M.Đurinović za Plesnu scenu).

Glazbu potpisuju Alen i Nenad Sinkauz.

„Uzorak neke građe u dvodimenzionalnom okviru likovnog aspekta čita se s pomoću pojma oblika, dok u ovom radu uzorak plesne građe smještamo u funkciju. Ta funkcija ujedno je i tema – biti zajedno – te postaje način kretanja. Oblik i funkcija skupa su. Prostor trebamo skupa. U sekundi smo skupa. SKUPA smo i kad smo SAMO“pojašnjava Petra Hrašćanec.

Trajanje : 45 minuta

U četvrtak, 13. siječnja u 20 sati

CRTEŽ DAVIDA BELASA      

AUTOR,  IGRA: David BELAS

Producenti: David BELAS, Marko BOLKOVIĆ

Sadržaj predstave kronološki prati motive romana ‘Slika Doriana Graya’ Oscara Wildea. Motivi romana isprepliću se s umjetnikovim životom i dosadašnjim umjetničkim radom te se u tom smislu kao način rada ističe autoreferencijalnost i pseudobiografičnost.

Sama je predstava prema načinu igre između kazališne predstave i performansa. Umjetnik je na razmeđu glumca i performera, naslanjajući se na dosadašnju umjetničku praksu. Ideja je kroz upotrebu tehnologija i njihovih kombinacija tematizirati istovremeno dosadašnji umjetnički rad Davida Belasa, aktualne teme suvremenog društva te spomenuto klasično djelo svjetske književnosti.

„Ništa ne razgaljuje dušu bolje od čula, kao što našim čulima samo duša može pomoći!”

Oscar Wilde

 Trajanje: 50 minuta

U subotu, 15. siječnja u 20 sati

HANIBAL PODZEMNI           

Producent:  HNK Zadar

AUTOR: Hristo BOJČEV

REDATELJ: Matjaž LATIN

IGRAJU: Alen LIVERIĆ, Ivan JONČIN, Ivan OŽEGOVIĆ, Žana BUMBER, Petra TUNJIĆ, Mimi ZADARSKI(glas)

HANIBAL PODZEMNI govori o skupini umjetnika u vremenu siromaštva koji prodaju dio vlastite osobnosti ubijajući umjetnost u sebi i svijetu koji ih okružuje, alegorično idući mračnom stranom života.
Predstava problematizira pitanje o pravim vrijednostima suprotstavljajući ih gomili novca koje pohlepni likovi nastoje pridobiti, nasuprot ljubavi kao istinskoj vrijednosti koja se ne može kupiti.

Trajanje: 80 minuta

Odgovori

Pin It on Pinterest