VOĐENI RAZGLED u Kući istarskog maslinovog ulja u sklopu NOĆI MUZEJA 2022.

Sedamnaesta po redu NOĆ MUZEJA, održat će se 28. siječnja 2022. godine u  okolnostima u kojima su se kulturne institucije silom prilika “adaptirale” na novu  stvarnost i kada se veliki dio programa odvija u kontroliranim uvjetima i  okolnostima uz obvezne Covid potvrde. 

U sklopu Noći muzeja 2022., u Puli će svoja vrata otvoriti i Kuća istarskog  maslinovog ulja na novoj adresi u Istarskoj 30. Posjetitelji će moći saznati  zanimljivosti iz povijesti istarskog maslinarstva od rimskog razdoblja do danas,  pogledati dva filma o tradicionalnom i suvremenom načinu prerade, čuti više o  projektu Aristoil i utjecaju maslinovog ulja na zdravlje. 

Muzej će biti otvoren od 18 sati, a vođeni razgled bit će omogućen u 18.30 i 19.30.  

Spremno je i malo iznenađenje. Naime, u sklopu Noći  muzeja, u Kući istarskog maslinovog ulja bit će predstavljen i poznati pulski gin  Sette Monti kojeg će posjetitelji moći i kušati. Gin je osmislio pulski barmen Karlo  Damjanić, a naziv je dobio prema sedam brežuljaka na kojima se proteže grad  Pula. Čine ga sedam pomno biranih sastojaka: bergamont, borovica, perzijska  ruža, korijander, kamilica, sladić te korijen angelice. Gin posvećen Puli, u samo je  osam mjeseci osvojio tri nagrade na svjetskoj razini: dvije zlatne i jednu brončanu  medalju na World Gin Awards. 

Prilikom razgleda muzeja obavezne su važeće COVID potvrde i pridržavanje  epidemioloških mjera. 

Odgovori

Pin It on Pinterest