Ustanovi DV TITTI iz Pule odobrena EU sredstva za uslugu Senzorne integracije u produljenom radnom vremenu vrtića

Dječjem vrtiću TITTI iz Pule odobrena su EU sredstva za projekt naziva „Svjetlucavim svijetom u preokret 2“, prijavljenog na natječaj „Nastavak unaprjeđena usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“. Radi se o nastavku prethodno provedenog EU projekta, a kojim se osigurava besplatna usluga Senzorne integracije u produljenom radnom vremenu vrtića za djecu s teškoćama u razvoju. Ravnateljica ustanove Sabina Vidos Vitasović nazočila je svečanom potpisivanju i dodjeli Ugovora o sufinanciranju u Zagrebu koje se održalo 3. veljače 2022. godine.

EU sredstva dodijeljena su za provedbu projekta naziva „Svjetlucavim svijetom u preokret 2“ kojim se osigurava kvalitetna i besplatna usluga za djecu s teškoćama u razvoju u produljenom radnom vremenu vrtića. Integrirana terapija senzorne integracije potrebna je djeci sa disfunkcijama i teškoćama senzorne integracije, samoregulacije, poremećaja motoričkog planiranja, djeci s teškoćama u finoj i gruboj motorici, slabom organizacijom ponašanja, poremećajem percepcije i uzbuđenosti te djeci s poremećajem budnosti.

Projektom je osigurano opremanje senzorne sobe, usluge edukacijskog rehabilitatora i odgojitelja/ice s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom vrtićke dobi i djecom s teškoćama u razvoju te sredstva za edukaciju djelatnica/ka vrtića.

Usluga produljenog radnog vremena vrtića odvijat će se od ponedjeljka do petka, od 16:30 do 20:30 sati. Senzorna integracija namijenjena je djeci sa teškoćama u motoričkim razvoju, cerebralnom paralizom, poremećajem pažnje, usporenim razvojem, autizmom, djeci sa oštećenjima vida i sluha, sa govornim teškoćama te djeci sa intelektualnim teškoćama.

Sudjelovanje djece u programu senzorne integracije potpuno je besplatno te ovim putem pozivamo sve roditelje/skrbnike djece s teškoćama u razvoju da nam se obrate kako bi analizirali specifične potrebe njihove djece, te ranom intervencijom stvorili temelje za njihov daljnji razvoj. Obratiti nam se možete putem e-maila: dvtitti@net.hr ili telefonski: 052 507 121.

Ukupna vrijednost projekta je 938.954,52 kune. Iznos EU potpore iznosi 100%, odnosno 938.954,52 kune.

Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Odgovori

Pin It on Pinterest