Humanitarna akcija koju su pripremili korisnici i djelatnici Obiteljskog doma Giudici – Villa Elisa iz Šišana

U subotu je održana humanitarna akcija ususret Valentinu koju su pripremili korisnici i djelatnici Obiteljskog doma Giudici – Villa Elisa iz Šišana.

Više od 100 paketića s domaćim slasticama mogli ste zamijeniti za donaciju i tako razveseliti ne samo buduće korisnike prikupljenih novčića, već i same korisnike koji borave u Obiteljskom domu Giudici u Šišanu. Jer upravo oni su si dali puno truda da naprave različite slastice, ali i da dođu na pulsku tržnicu rano ujutro, kada je bura još jako puhala a sunce je bilo tek na izlasku i ledili su se obrazi, ne bi li pripremili svoj štand i uveselili dobre ljude.

Vaše donacije uručili smo pulskoj udruzi Naš San Njihov Osmijeh (NSNO) iz Pule koji će tako dalje usmjeriti novac na potrebite. Ponosno javljamo da smo prikupili 2056,20 kuna.

Danas kada obilježavamo Dan zaljubljenih, želimo poslati ovu poruku svima da se voljeti može na razne načine a ono što je najvažniji dio ljubavi je podrška, razumijevanje i briga o bližnjima. „Ovo je naš čin ljubavi uoči dana zaljubljenih“, poručuju korisnici iz Ville Elise, „napraviti nešto dobro za sebe i druge ljude, tako svoju egzistenciju obogaćujemo bojama i osjećajima punim ljubavi“.

„Nadamo se da će ove aktivnosti u koje su naši korisnici unijeli mnogo ljubavi doprinijeti zajednici u kojoj borave i da ćemo njima podići osviještenost o problematici uključenosti osoba starije životne dobi u društvenu zajednicu – jer oni imaju itekako puno ljubavi za dati svojim sugrađanima, mještanima i dragim ljudima“ naglasio je predstavnik Obiteljskog doma Villa Elisa Antonio Giudici.

Zajednica koja gradi i poštuje istinske vrijednosti i brine o svojim starijim sugrađanima, osviještena je zajednica te siguran temelj i uzor za nove naraštaje.

Odgovori

Pin It on Pinterest