ZLATO I BRONCA ZA JEDRILIČARKE VEGE

Od 18. – 20. veljače u akvatoriju ispred Opatije održavala se kvalifikacijska regata za sjeverni Jadran za klasu Optimist. Hrvatski jedriličari borili su za što bolji plasman s kojim bi osigurali pravo nastupa na izbornim regatama na kojima će se boriti za svoje mjesto u reprezentaciji. 

Nakon tri dana jedrenja u vrlo izazovnim uvjetima za mlade jedriličare završio je 28. Karneval kup Opatije. U konkurenciji 69 jedriličara, odjedreno je ukupno 4 plovova. Među njima najbolje su se snašle djevojčice iz pulske Vege. Karla Blašković pobijedila je u konkurenciji djevojčica, njena klupska kolegica Tonka Kostelić završila je kao brončana također u konkurenciji djevojčica. 

Odlične rezultate imali su i ostali jedriličari pulske Vege, tako je Maksim Pogorilić regatu završio na 8. mjestu, Ivano Rovis na 9. mjestu, Lucija Belušić na 16. mjestu, ujedno je bila i 5. djevojčica., a Ian Beever Prašina regatu je završio na 17. mjestu.

Iako su drugi tjedan školski praznici, za mlade jedriličare nema odmora, jer već u ponedjeljak 21.2.2022. počinju pripreme u Puli za klasu Optimist, čiji domaćin je jedriličarski klub Vega. Pripreme traju cijeli tjedan, a nakon završetka priprema svoju natjecateljsku formu optimisti će imati prilike testirati na regati Memorijal Zlatan Pečenković koja se odražava 26.2. i 27.2., također u organizaciji JK Vega.

Odgovori

Pin It on Pinterest