Jednosmjenska nastava u OŠ Kaštanjer

U ponedjeljak, 7. ožujka 2022. godine s radom su započeli Područni odjeli Osnovne škole Kaštanjer u zgradi Pučkog otvorenog učilišta. Područni odjeli obuhvaćaju  šest razrednih odjela za treće i četvrte razrede sa 132 učenika koji će redovnu i izbornu nastavu pohađati na 
navedenoj adresi. Na taj način Grad Pula omogućio je izvođenje jednosmjenske nastave u  Osnovnoj školi Kaštanjer Pula.


„Kompletnim uređenjem šest učionica u prostorima Pučkog otvorenog učilišta  i uz dopusnicu resornog ministarstva Osnovna škola Kaštanjer nastavu može organizirati u jednoj smjeni. Dugogodišnja je to želja roditelja, učenika i Škole koju smo, za sada, realizirali privremenim rješenjem. Čim se riješe imovinsko-pravni odnosi s državom krenuli bismo u pripreme za dogradnju škole Kaštanjer“, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić dodavši kako od 11 pulskih osnovnih škola 10 održava nastavu u jednoj jutarnjoj smjeni, dok jedna, Osnovna škola Šijana rad organizira i u poslijepodnevnoj smjeni.


Grad Pula prihvatio je  prijedlog škole Kaštanjer o načinu realizacije jednosmjenske nastave i dao podršku u ostvarivanju uvjeta za njenu organizaciju financijskim ulaganjem u najam i uređenje prostora. Učionice su u potpunosti opremljene i funkcionalne za izvođenje nastave za što je suglasnost dalo i Ministarstvo znanosti  i obrazovanja RH.

Jednosmjenska nastava uvelike će pridonijeti kvaliteti pripreme i  realizacije nastave, a i omogućit će učenicima veće uključivanje u izvanškolske aktivnosti. Roditelji će sada  biti u mogućnosti kvalitetnije provoditi zajedničko vrijeme  s djecom nakon radnog vremena što je bilo onemogućeno popodnevnom smjenom.

Odgovori

Pin It on Pinterest