Uređenje zelene površine u Flacijusovoj i stube na staroj klaonici

U sklopu proljetnog uređenja grada nastavljaju se radovi na uređenju zelene površine na početku Flacijusove ulice kod Uljanikovog zida. Nakon što su krajem 2021. godine djelatnici pulskih Cesta na tom dijelu zamijenili rubnjake i izvršili sanaciju devastiranog nogostupa, Pula Herculanea je izvršila navoz zemlje te su obnovili sustav za navodnjavanje. Sada slijedi sadnja niskog grmlja (oleanderi, teucriumi, nandine, grevilee) i sjetva travnjaka tako da ćemo novu sezonu dočekati s još jednom uljepšanom zelenom površinom.

A na staroj klaonici, nakon uređenja urušenog zida, postavljene su privremene stube kako bi se do konačnog rješenja ove zone osigurao pristup obalnom dijelu. Radove uređenja – sanacije zida izvelo je krajem prošle godine društvo Roveria d.o.o., a privremene stube građevinski obrt Edo gradnja. Vrijednost posljednjih radova iznosi 13 tisuća kuna bez PDV.

Trenutno je u postupku izrada projektne dokumentacije za uređenje šetnice čijom će se realizacijom omogućiti kontinuirano kretanje obalnim pojasom.

Odgovori

Pin It on Pinterest