INTERVJU ALEXANDRA MATRIX

Piše: Sonja Sabol

Foto: Osobna arhiva Aleksandre M.

Aleksandra Ristić poznatijeg imena Alexandra Matrix, članica je popularnog benda Matrix čiji se hitovi vrte disco clubovima. Otkriva kako je sve počelo, koji su planovi za ovu godinu i što možemo očekivati dalje od nje!

Gasttozz – Proteini Vitamini (Mashup), Alexandra & Matrix Band vs Stefan Kokot, također Corona – Izvini mama (Mashup) – Alexandra & Matrix Band vs Riste Ristevski. Odlični hitovi, kako ste došli na ideju da napravite takav Mashup?

Sve ideje koje sam imala dolazile su spontano. Zavisi od trenutno aktuelnih pjesama koje mogu iskoristiti, i koje odgovaraju i kolegama s kojima pjevam u mashup-u, s kojima često sarađujem u odabiru pjesama. 

Koliko Vam znači glazba? Sjećate li se trenutka kada ste shvatili da je to baš to čime se želite baviti?

Muzika nije samo ono čime se bavim, nego je oduvijek bila dio mog života. Moji roditelji su se bavili muzikom, a ja sam od malih nogu učestvovala na raznim takmičenjima. Bilo je samo pitanje vremena kada ću početi s ozbiljnom karijerom. 

Što možemo očekivati od vas u ovoj astrološkoj godini vodenog tigra u poslovnom muzičkom smislu?

U narednom periodu možete očekivati velike i kvalitetne projekte. Neprestano radim na tome da budem aktivna i da opravdam očekivanja publike, ali ako sve bude po planu, naredni projekti će nadmašiti sva očekivanja. 

Kada je riječ o glazbi ona varira i od trenda, bitno je da bude slušana od strane mlađe publike, što bi Vi rekli iz vašeg kuta gledišta?

Trudim se da prilagodim muziku trenutnom trendu ali i da zadržim svoj prepoznatljiv stil. Kroz svoje mashup-ove sam spajala naizgled nespojivo, od modernog rep-a do starih pjesama devedesetih i raznih drugih žanrova, tako da u svojoj publici imam pored mlađe publike i ljude koji vole stare pjesme. Nije mi teško da se prilagodim svemu tome, jer to i jesam ja u suštini. Sve što izvodim, to i sama osjećam.  

Koliko sati traje snimanje jednog spota za jednu pjesmu?

Zavisi od toga koliko scena treba snimiti, na koliko lokacija, i mnogih drugih stvari. Snimanja mojih spotova su trajala od 6 sati pa do čak 3 dana. 

Što bi ste voljela sebi reći kao priznanje za dobar rad, uspjeh i hrabrost?

Uvijek sebi volim reći “bravo”, ali isto tako prije svega se zahvaliti Bogu za sve to što mi je podario. 

Više od 10 godina bavili ste se plesom, kakav je osjećaj ples zamijeniti s glazbom?

Iskustvo kroz takmičenja u plesu mi je mnogo pomoglo da se na početku karijere oslobodim na sceni. Nikada ga nisam zamijenila, samo sam nastavila da plešem kroz spotove i nastupe. 

Studirali ste psihologiju, što znači da volite proučavati ljudsko ponašanje i sam tijek emocija, ljudsku domenu i sveobuhvatno što psihologija jest

Da, to mi je jako zanimljivo. Također i psihologija je usko povezana s mojim poslom koji pored pjevanja podrazumijeva prvenstveno rad s ljudima, tako da u poslu primjenjujem svoje znanje. 

Gdje počinje Alexandra Matrix a gdje Aleksandra Ristić kao jedno biće ali s alter egom? Alexandra Matrix počinje onda kada izađem na binu i kada se upale kamere. Često mi saradnici kažu da se totalno transformišem kada krene snimanje. Ali mislim da su ljudi zavoljeli i moju drugu stranu, onu iza kamera, koju pokazujem najviše kroz društvene mreže. 

Muzika je zapravo pokretač ljudskog veselja od pamtivijeka, što vam znači muzika ?

Sve emocije dijelim s ljudima i izbacujem iz sebe kroz muziku, bilo da je to radost, tuga ili bilo koja druga emocija. Čitav svoj život posvetila sam muzici, i ne mogu zamisliti da živim drugačije.

I kako vrijeme odmiče, svi se nadamo ponovnom uživanju u Clubu do sitnih sati. Plesu uz odlične hitove i dobar provod!

Čeka nas još puno toga od Alexandre Matrix, puno Mashupova koji će naprosto zavrtjeti plesni podij!

Kada posvetimo svoje vrijeme onome što volimo, nema razloga da ne uspijemo!

Odgovori

Pin It on Pinterest