Proljetno uređenje Grada

Ovih dana djelatnici Hortikulture Pula Herculanee užurbano rade na uređenju javnih zelenih površina. Osim već postojećih, uređuju se i novoformirane gredice uz glavne prometne pravce.

Tako su zelene površine kod ulaza u Uljanikov otok, kroz program malih komunalnih akcija, obogaćene novim sustavom za zalijevanje koji će osigurati nesmetani rast i razvoj tek posađenih biljčica. Od grmova posađena su četiri oleandra, 50-ak teukriuma, šest gravilee i 15 abelija, a 250 modrih maćuhica svojom bojom već sada unose dašak proljeća na oplemenjenu zelenu površinu. Uz zelenu površinu postavljene su i dvije drvene klupe.

U Parku grada Graza, osim obnovljenih tucaničkih staza i popravljenih rubnjaka, posađeno je  više desetaka cvatućih grmova (nandina, gravilea, teukrium, abelija) te je, u sjeni hrastova crnike, postavljena metalna klupa. Kod ulaza u Zavod za zapošljavanje ukrasnim biljkama obogaćene su postojeće grupe biljaka uz polupodzemne spremnike.

U programu je i ponovno uređenje Zlatićevog trga, koji je posljednji puta detaljno uređen 2009. godine, kada je postavljen sustav za zalijevanje i posađeno mnoštvo ukrasnog bilja i ljetnica. Protokom vremena ova je površina izgubila svoj prvobitni sjaj te je došao trenutak da se revitalizira sadnjom  novog ukrasnog bilja. Uz postojeće hortenzije svoje mjesto ovdje će naći i više desetaka grmova teukriuma, abelija i smilja uz nezaobilazne sezonske ljetnice.

Proljetne aktivnosti dio su Programa održavanja javnih zelenih površina koje Pula Herculanea zajedno s Gradom Pulom provodi dugi niz godina kako bi osigurala primjeren izgled parkovnih površina tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci kada je njihov izgled posebno važan radi posjeta turista, ali i većeg boravka naših sugrađana na otvorenom prostoru.

Odgovori

Pin It on Pinterest