Kineziološki Fakultet Zagreb već treću godinu za redom terensku nastavu odrađuje u Puli pri Jedriličarskom klubu Uljanik na Bunarini!

Studenti sa četvrte i pete godine, kada na Kineziološkom Fakultetu u Zagrebu usmjere jedrenje, u sklopu cro_uni_sailing-a uče jedriličarske vještine i usavršavaju iste na malim jedrilicama tipa Laser Stratos pri Jedriličarskom klubu Uljanik.

Prof. Nikola Prlenda u Puli je pronašao idealne uvjete za rad i stručnu suradnju sa Prof. Dariom Klibom, nekadašnjim studentom na tom Fakultetu.“Većina studenata koji su odabrali izborni smjer Jedrenje po prvi se puta susreću sa tim sportom, tako da je odabir jedrilica na kojima će se održavati obuka bio vrlo značajan.”


Kineziološki Fakultet i JK Uljanik zajedno imaju 10 jedrilica tipa laser Stratosa koji su opremljeni malim genakerima. Ovo su idealne jedrilice koje spremaju studente na daljni rad u ovom prelijepom sportu.


Studenti otvaraju u ožujku odnoso zatvaraju u studenom jedriličarsku sezonu sa terenskom nastavom na Bunarini. Velika novost je prošlogodišnje prvo Studentsko Prvenstvo Hrvatske, koje će se i ove godine krajem godine održati u Puli.


Prošetate li se Verudelom ovih dana sigurno ćete ih primjetiti kako treniraju!

Odgovori

Pin It on Pinterest