INK OBILJEŽAVA SVJETSKI DAN KAZALIŠTA

INK  Gradsko kazalište Pula obilježava Svjetski dan kazališta reprizama predstave „Bog masakra“  autorice Yasmine REZA u režiji Renate Carole GATICA u subotu, 26. ožujka u 20 sati –  uoči Dana, te na Svjetski dan kazališta, u nedjelju – 27. ožujka u 20 sati.

IGRAJU: Darko JAPELJ, Luka MIHOVILOVIĆ,  Nika IVANČIĆ, Dean KRIVAČIĆ

Drama Bog masakra Yasmine Reza očišćena je od suvišna psihologizma, na sceni su samo međuljudski odnosi, interakcije likova koji malo pomalo gube osobine dobro obrazovanih, kulturnih i pristojnih ljudi. Skidaju se do gola otkrivajući svoje slabosti, nedostatke, proturječja, frustracije, egoizme, mržnju i društvene predrasude. Građanski, urbani prostor postaje borilište. Dva para čine neskladni kvartet čiji protagonisti iznose na vidjelo razne teme i varijacije o nesuglasicama, ogorčenjima, mržnjama, o međusobnom preziru.

Ritam i preciznost dijaloga precizno portretira četiri bića s njihovim pogreškama i lažima koje si izgovaraju ne bi li zadržali postojeće stanje i ostali suvremeni likovi “naprednog” društva prepunog sumnji i sivih zona za koje se pretvaraju da ih ne vide. Sve u svemu, Bog masakra je predstava o banalnosti života koja, puna političke korektnosti, izranja u duboku egzistencijalnu prazninu.

Renata Carola GATICA, redateljica

Odgovori

Pin It on Pinterest