INTERVJU – DOMENICA ŽUVELA

Piše: Sonja Sabol

Foto: Goran Čižmešija

LJUBAV KAO ISTINSKI POKRETAČ SVEGA

Domenica Žuvela pjevačica, koju trenutno možemo gledati u showu ”Ples sa zvijezdama” otkriva što je za nju ljubav, gdje pronalazi sreću i radost, te tko je ona na kraju dana kada se svjetla reflektora ugase…

Domenica, vaše ime je rijetko i znači ”Rođen u nedjelju. Od Gospodina.” Tko je od roditelja želio da se upravo tako zovete?

Oko mog imena su se doslovno poklopile stvari – prva od njih da sam se zaista rodila u nedjelju, a druga da je mojim roditeljima bila u to doba najdraža pjesma ‘Domenica’ talijanskog izvođača Zucchera po kojoj sam i dobila ime.

,,Mi protiv nas

Takve smo karte izvukli

K’o posljednji čin te ljubavi

Zatvaram oci, odlazim

Jer zadnji je čas

Da spasim nas od nas… ” Pjesma u kojoj se pronalaze svi ljudi koji su jednom ušli u takav jedan odnos u kojem je ljubav poput začaranog kruga… Pjesme su umjetnost istine, što Vi kažete na to?

Apsolutno se slažem s tim, za mene kao glazbenika tekst mi samo dodaje ‘težinu’ glazbi i zajedno rade savršenu simbiozu. Ova pjesma za mene ima veliko značenje, jer sam ju poželjela još prije nego sam se uopće počela baviti pjevanjem i nakon nekoliko godina sam je ‘dobila’ i to duet koji nam je donio pobjedu na Splitskom festivalu, niz nekih priznanja, a meni i najvažnije – prijateljstvo s Damirom Kedžom.

Foto: Goran Čižmešija

Što je ljubav u eri koja je poput brze supstance? Što ljubav treba značiti?

Možda je to do mene, ali vidim oko sebe ogromnu količinu ljubavi prema malim stvarima kojima se svakodnevno veselim. Meni je ljubav pokretač apsolutno svega, isto tako da je znaš dati u jednakoj količini u kojoj je i primaš. 

Na kraju balade, kada utihne scena, ugase se svjetla, tko je Domenica privatno?

U puno situacija mi je teško odvojiti privatno i poslovno, ali bi svakako rekla da živim jedan mirni i svakidašnji život koji se ne razlikuje od drugih ljudi. Volim svoj život u Splitu, provodim puno vremena u šetnjama u prirodi, pogotovo uz more sa svojom pudlicom Zarom. Volim ispijati kave na suncu, družiti se sa svojim prijateljima. Kad sam doma onda od gušta svaki dan kuham i to me baš jako veseli. Imam tako neke svoje male rituale koji se dosta razlikuju od trenutnog, s obzirom na to da sam se za potrebe showa Ples sa zvijezdama privremeno preselila u Zagreb. Tu mi je život baš onako ubačen u 5 brzinu, pa stalno imam obaveze, treninge, snimanja, intervjue…. Ali svakako volim takve drastične promjene i volim im se maksimalno prilagodit.

Koji su nadolazeći projekti za ovu godinu, čeka li vas dosta toga?

Trenutno najveći je show ‘Ples sa zvijezdama’, a paralelno planiram na izlasku novih pjesama i naravno koncerti kojima se najviše veselim!

Kada bi postojao još samo jedan dan, koju bi pjesmu otpjevali i zašto?

Za mene bi to bila moja pjesma ‘Nema te svit’ koju jako volim. Jednostavno me momentalno vrati u moju rodnu Velu Luku i ljeto koje je inače moje najdraže godišnje doba. Nekad kad mi fali dom, samo pustim tu pjesmu i baš me umiri. 

Što vas najviše uveseljava u životu? Gdje ste najsretnija?

Mislim da sam generalno osoba koja se veseli sitnicama, ali ako već moram izabrati samo jedno mjesto onda je to definitivno na svom otoku! 

Kada riječi ispišu pjesmu one napišu istinu o kojoj se zapravo pjeva. Što je istina u glazbi? O čemu glazbenici sanjaju da publika vidi?

Svatko doživljava istinu na svoj način. Nekako uvijek promatram glazbenike kroz njihovu energiju i osobnost koja može podignuti pjesmu na višu razinu. Mislim da je san svakog glazbenika da ono što radi bude prepoznato i na neki način priznato – ne nužno nagradama nego publikom i njihovim srcima.  

Gdje se vidite u budućnosti? Onako prema mišljenju vlastita uspjeha i želje?

Po pitanju budućnosti, naravno da želim napraviti što više toga, ali isto tako meni još važnije je da sam ispunjena i sretna u svakom segmentu. 

Tko vam je najveći oslonac u životu? Koja je osoba kojoj kažete baš sve, podijelite dobro i loše, osoba koja vam je najveća podrška?

Mislim da sam velika sretnica po pitanju toga jer imam stvarno prekrasne ljude oko sebe koji su mi velika podrška u svemu. Na prvom mjestu je svakako moja obitelj, a u tu kategoriju već spadaju i moji najbliži prijatelji s kojima dijelim apsolutno sve!

DOMENICA – ZOVI (OFFICIAL VIDEO 2020) HD

Odgovori

Pin It on Pinterest