Dođi u grad! – Vieni in città! – bogat i dinamičan početak travnja

lani porinuta gradska manifestacija Dođi u grad! – Vieni in città! nastavlja se i u proljetnom ruhu. Od 31. ožujka do kraja travnja svakog će se četvrtka, petka, subote i nedjelje održavati niz kulturnih, sportskih, glazbenih i gastro programa organiziranih u suradnji sa Istarskim narodnim kazalištem i Turističkom zajednicom Grada Pule i pod pokroviteljstvom Grada Pule.

U četvrtak, petak i subotu, od 17 do 23 sata, održat će se Humanitarni pizza Festival More ljubavi. Na festivalu će sudjelovati 9 pulskih pizzeria (Tivoli, Peperoncino, Samanta, Asterix, Jupiter, Papillon, Lema, Barkun, Old city bar), koje će svakodnevno pripremati različite vrste pizze. Prodavati će se po četvrtinu a prikupljeni prihod donirat će se udruzi Naš san njihov osmijeh povodom humanitarne akcije „More ljubavi“.

Sportski predznak nosit će programi u četvrtak i petak od 14 do 20 sati na Portarati i u subotu od 10 do 13 sati, kada je na rasporedu iskušavanje igranje golfa kojemu prethodi izložba u Turističkoj zajednici grada Pule povodom 100 godina golfa na Brijunima.

Ljubitelji radionica na raspolaganju će imati mogućnost pohađanja dviju radionica; u četvrtak u 17 u prostoru ECPD-a (iza Augustovog hrama) foto-radionicu pod vodstvom pulskog fotografa Hassana Abdelghanija (obvezna prijava zbog ograničenog broja mjesta na fotohass@gmail.com) a kreativnu notu posjetitelji mogu izraziti na likovnoj radionici pod vodstvom Renate Jelenić (obvezna prijava na renata.jelenic@yahoo.com).

Dinamična subota započet će u Parku grada Graza predstavom za djecu Beskrilci u oblacima u produkciji Istarskog narodnog kazališta, gdje će posjetiteljima ujedno biti na raspolaganju i sportski rekviziti Decathlona, poput stolnog tenisa i badmingtona. U ECDP-u održat će se dvosatna radionica izrade keramike i to u dva termina; u 10 i u 16. Radionica za djecu održat će se u 10 sati na Trgu sv. Tome gdje će Udruga Puppeta najmlađe podučiti kako izraditi lutke na koncu.  U 11:30 Gradska knjižnica i čitaonica, također na Trgu sv. Tome, obilježit će Međunarodni dan dječje knjige uz radionicu “Pogodi tko je iz priče koje”.

Glazbeni kraj tjedna posjetitelje očekuje u nedjelju, 3. travnja s početkom u 11 sati, u Mornaričkom parku, kada će nastupit Duo Rapsodia, odnosno Anamarija Lovrečić i Samanta Stell u duu harmonika – flauta.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, programi na otvorenom će se odgoditi, dok će se oni u zatvorenim prostorima održati.

Odgovori

Pin It on Pinterest