Mladi na mreži – pobjednici natječaja za najbolje društveno odgovorno marketing rješenje

Žiriranjem pristiglih radova te zbrajanjem glasova publike na društvenim mrežama završio je nagradni natječaj za Odabir najboljeg društveno odgovornog marketing rješenja, kojega je u sklopu projekta „Mladi na mreži“ organizirala pulska udruga Metamedij. Članovi žirija Miško Macolić Tomičić i Marino Jurcan dodijelili su prvo mjesto grupi koju čine Mia Pustijanac i Vanesa Abdić za projekt „Girl Power And Support“, drugo mjesto osvojio je tim kojeg vodi Tadea Pelcman i kojeg sačinjavaju Helena Malnar, Ivona Marić i Angelica Damijanić za projekt „Psihološko savjetovalište za Studente“, dok je s najvećim brojem glasova publike treće mjesto osvojila grupa koju čine Monika Tuličić, Iva Broz, Iva Martinović i Zita Tuđan za projekt „Šapa“ Pula.

Pobjednici natječaja bit će nagrađeni s tri poklon bona u Svijetu Medija d.o.o. Prvo mjesto dobit će bon od 300 HRK, drugo 200 HRK, a treće 100 HRK. Na natječaju su sudjelovali studenti studija Kultura i turizam pri Sveučilištu Juraj Dobrila iz Pule.

1. mjesto: Projekt „Girl Power And Support“

Autori: Mia Pustijanac, Vanesa Abdić

Opis: Projekt „Girl Power And Support“ za cilj ima omogućiti besplatne higijenske uloške svim ženama, a kampanja je podijeljena u četiri segmenta ovisno o dobi (djevojke od 10- 14 godina, djevojke od 15- 18 godina, djevojke od 19- 25 godina te zaposlene žene u obrazovnim ustanovama 24- 65).

1. Mjesto

2. mjesto: Projekt „Psihološko savjetovalište za Studente“

Voditelj Tima: Tadea Pelcman

Ostali: Helena Malnar, Ivona Marić, Angelica Damijanić

Opis: Projekt “Psihološko savjetovalište za student” usmjeren je studentima od 18 do 25 godina koji ne vole pričati o svojim psihološkim problemima u javnosti zbog prevelikog srama odnosno straha od omalovažavanja i manjka osobne vrijednosti, pa to potiskuju u sebe.

2. Mjesto

3. mjesto: Projekt: „Šapa“ Pula

Autori: Monika Tuličić, Iva Broz, Iva Martinović, Zita Tuđan

Opis: Projekt „Šapa“ Pula usmjeren je obiteljima s djecom (educiranje građana), ljubiteljima životinja (osnutak NO KILL skloništa u gradu Puli) i humanitarcima (borba protiv nasilja nad životinjama te suradnja s udrugama civilnog društva i raznim ustanovama).

Projekt Mladi na mreži adresira problem manjka motivacije i navika kod mladih za sudjelovanje u kulturno-umjetničkim programima, online edukacijskim programima te participativnim projektima koji omogućuju preobrazbu iz pasivnih konzumenata u aktivne stvaratelje, kritičare i komentatore. Ciljevi su povećanje socijalne uključenosti kroz suvremenu kulturu i umjetnost, poticanje participacije, osobnog razvoja i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena putem korištenja novih medija i tehnologija, te unapređenje kreativnih i socijalnih vještina zahvaljujući zanimljivim i prilagođenim kanalima, platformama i formatima.

3. Mjesto

Vrijednost projekta je 463.988,06 kuna, od čega iznos od 394.389,85 kuna (85%) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok je iznos od 69.598,21 kuna (15 %) sufinanciran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Više informacija o EU fondovima moguće je pronaći na internetskim stranicama www.strukturnifondovi.hr ili www.esf.hr.

Odgovori

Pin It on Pinterest