Najava programa INK Gradskog kazališta Pula

U utorak, 12. travnja 2022. u 12 i u 19 sati na rasporedu je predstava iz produkcije Gledališča Koper, Slovenija, STENA V MORJU / SEA WALL.

Izvedbe su na talijanskom jeziku.

AUTOR: Simon STEPHENS

REDATELJ: Boris CAVAZZA

IGRA: Francesco BORCHI

U dramatičnom monologu Morski zid protagonist proživljava sjećanja na protekle godine Mozaikom fragmenata iz svog života priča publici o sretnoj vezi sa suprugom i kćeri, odmoru na južnoj obali Francuske, posjeti svog svekra, bivšeg vojnog časnika s kojim Alex, ime protagonista, voli pričati o svemu, od tenisa do Boga. No unatoč pozitivnoj energiji i želji za životom koju neprestano pokušava prenijeti na publiku, u Alexu možemo otkriti čudnu melankoliju. Njegova su sjećanja često razbijena, rečenice se prekidaju ili preklapaju poput slojeva različitih slojeva sjećanja koji pokušavaju nešto ugušiti…

Snaga monologa, koji će tumačiti talijansko-slovenski glumac Francesco Borchi, je njegova “granitna” jednostavnost koja upućuje na golu dušu autora. „Predstavu zamišljam kao priču bez filtera, sa svom ljudskošću, bez pribjegavanja kazališnom uljepšavanju. Bez One-man Showa, koji je ovih dana toliko popularan. Jedina predstava prisutna u predstavi je duša bez filtera”, napisao je glumac koji će tekst naizmjenično puštati na slovenskom i talijanskom jeziku.

Autor monologa Simon Stephens (1971.) jedan je od najplodnijih britanskih dramatičara. Njegove drame, za koje je dobio nekoliko britanskih i stranih nagrada, prevedene su na mnoge jezike i izvođene u zemlji i inozemstvu. Monodrama Zid u moru  krštena je 2008. u Londonu, a početkom 2012. snimljena je i monodrama, što je rezultiralo “kratkim, ali neugodno dugim filmom” koji se distribuira samo online.

Trajanje:  50 min

Odgovori

Pin It on Pinterest