Izazvao prometnu nesreću s preko dva promila

Jučer oko 19 sati u Budicinovoj ulici u Puli dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom koju je izazvao vozač pod utjecajem alkohola. Nesreća se dogodila kada je 45-godišnjak upravljao automobilom Fiat, pulske registracijske oznake, pod utjecajem alkohola od 2.30 promila, i to u vrijeme dok mu je vozačka dozvola nevažeća jer se nije podvrgnuo zdravstvenom pregledu.

Uslijed bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uzrokovanih jakim utjecajem alkohola, muškarac je prešao na suprotnu stranu kolnika, pri čemu je udario u stražnji bočni dio automobila Renault, pulske registracijske oznake, kojim je ispred njega upravljala 74-godišnjakinja. Nakon toga je udario u automobil BMW, pulske registracijske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 39-godišnjak.

Budući da je postojala bojazan da će 45-godišnjak nastaviti s činjenjem prekršaja, policijski službenici su ga uhitili i priveli u policijsku postaju. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, muškarac je priveden nadležnom sudu, koji mu je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od deset dana.

Odgovori

Pin It on Pinterest