Idućega tjedna brojne predstave u INK!

U utorak 19. travnja u 20 sati na rasporedu je predstava PREDSJEDNICI&CA iz produkcije  Kazališta Kerempuh, Zagreb.

Organizator gostovanja je  Music Time d.o.o.

AUTORI: Tarik FILIPOVIĆ i Boris SVRTAN

REDATELJ:Tarik FILIPOVIĆ

IGRAJU: Tarik FILIPOVIĆ, Hrvoje KEČKEŠ, Ornela VIŠTICA, Siniša MILETIĆ, Boris SVRTAN, Dominik MILANOVIĆ/Mladen PILIĆ

Građanski stan. Večera za 5 uglednih gostiju. Pozivnicu su dobili ”bivši” – i to na poziv ”bivše”!

Predsjednici&ca iznimno je aktualna i britka komedija nastala prema tekstu Borisa Svrtana i Tarika Filipovića, a u režiji potonjeg Kerempuhovog mlađahnog veterana. Predsjednica i predsjednici okupljeni na večeri nude gledateljima manje ili više nutricionistički harmonizirane i bogate okuse, idealan omjer između slatkog, gorkog, ljutog i kiselog, a toplo je preporučamo gledateljima koje muči neutaživa glad, kao i onima koji su siti svega. I neće vam teško pasti na želudac, a ako i padne, imajte na umu da su državni poglavari žilavi momci, čak i kad su cure pa se duže žvakanje podrazumijeva.

Pritom, spoj intrigantnih, pa i kontradiktornih i dramski potentnih državničkih osobnosti otvara pitanja koja često sami sebi postavljamo pred malim ekranima i dnevnim novinama. Vjerujemo li u bolje sutra ili je pak preciznije reći – “malo sutra”? Mogu li bivši hrvatski predsjednici, živi ili ”oni drugi” spasiti našu zemlju? Ciničniji će reći da ne mogu pomoći ni budući, a još manje bivši. Mogu li oni, unatoč različitim političkim stremljenjima, ujedinjeni stremiti prema jednom zajedničkom cilju? Mogu li nam, dakle, oni koji su dijelom prošlosti pomoći u tkanju bolje budućnosti? Premda se radi o pitanjima na koja nemamo odgovore, kazalište nam otvara prostor za maštu ispunjenu gorkastim i ciničnim notama, upravo onakvima kakvima obiluje ova nemoguća predsjednička večera.

Satirički element Predsjednika&ce ističe mnoge apsurdnosti našeg društva, podsjeća na prošlost i sadašnjost te upozorava na neizvjesnu budućnost. Ali jedno je izvjesno – ako ste ikada poželjeli nekome od naših poglavara pokazati zube, učinite to u Kerempuhu iskrenim smijehom i širokim osmijehom.

U četvrtak, 21. travnja gostuje Teatar Exit, Zagreb, s predstavom REALISTI, koja

Je na rasporedu u 20 sati.

TEKST: Jure KARAS

REŽIJA: Matko RAGUŽ

IGRAJU: Domagoj IVANKOVIĆ, Nika IVANČIĆ, Nikola NEDIĆ, Rok JURIČIĆ, Fabijan KOMLJENOVIĆ

Svijet srlja u propast, a ljudi u šoping-centre.

Reality show postaje stvarniji od vijesti. Tražimo poslove tamo gdje ih nema, a samo su smrt i kredit neizbježni.

Nepodnošljiva lakoća površnosti dopušta nam misliti da možemo ostvarivati svoje snove bez imalo uloženog truda ili resursa bilo koje vrste.

Diskriminacija, predrasude, neprilagođenost, narušeni raznovrsni međuljudski odnosi.

Realisti nam kroz smijeh govore o kaotičnoj realnosti i apsurdnostima vremena u kojem živimo u maniri kabareta kroz parodiju i glazbene komentare.

Manifestacija ZAJC U INK nastavlja se gostovanjem Drame HNK Ivana pl. Zajca

Rijeka. U subotu, 23. travnja u 20 sati na rasporedu je predstava  NA TRI KRALJA

ILI KAKO HOĆETE                 

AUTOR: William SHAKESPEARE

REDATELJICA: Franka PERKOVIĆ

IGRAJU:Tanja SMOJE, Edi ĆELIĆ, Aleksandra STOJAKOVIĆ OLENJUK, Kristijan PETELIN, Jasmin MEKIĆ, Jelena LOPATIĆ, Deni SANKOVIĆ, Dean KRIVAČIĆ, Andrea TICH, Romina TONKOVIĆ, Ana Marija BRĐANOVIĆ

”Na Tri kralja ili kako hoćete” pripada najizvođenijim i najpopularnijim Shakespeareovim komedijama, a nastala je u najzrelijem periodu njegova stvaralaštva. Radnja se temelji na naizgled klasičnom ljubavnom trokutu u kojem djevojka prerušena u mladića zavodi ženu u ime muškarca kojeg voli, a ta se žena pak zaljubljuje u djevojku misleći da je mladić. U toj se zabuni propituje i sama bit privlačnosti, identiteta i ljubavi.

Nakon izvrsne adaptacije romana Daše Drndić i režije predstave ”Leica format”, Goran Ferčec i Franka Perković vraćaju se na riječku pozornicu sa Shakespeareom. Upravo u komediji zabune i karaktera ovaj autorski duo otvara prostor dijaloga sadašnjice s pričom o zabludi, spolnim i rodnim identitetima, krivim odlukama, prividu, žudnji, laži, umišljaju, komediji, tragediji i svemu onome što pripada širokom polju diskursa (o) ljubavi. Ovo scensko ”čitanje” Shakespearea namjerava sagledati navedene teme u današnjem vremenu, produbiti pitanja o fluidnosti identiteta te pozvati na prihvaćanje onih iskaza i izazova ljubavi koji se odvijaju izvan društveno normiranih diskursa i praksi.

Odgovori

Pin It on Pinterest