Čestitka istarskog župana Borisa Miletića povodom Uskrsa

            Istarski župan Boris Miletić uputio je danas splitsko-makarskom nadbiskupu koadjutoru i apostolskom upravitelju Porečke i Pulske biskupije mons. dr. sc. Draženu Kutleši, čestitku povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa, čiji sadržaji prenosimo u cijelosti:

            „Poštovani Oče biskupe,

            pred nama je najveći kršćanski blagdan koji nas treba iznova podsjetiti na ono što je uistinu bitno. Proteklo je razdoblje bilo iznimno teško, a i danas nažalost svjedočimo ratnih strahotama na europskom tlu. Sve to nas treba potaknuti da kao pojedinci i društvo u cjelini budemo pokretači promjena, koje će činiti razliku. I tijekom najvećih izazova ne smijemo dovoditi u pitanje temeljne ljudske vrijednosti, snagu zajedništva i ljubavi prema bližnjima. Više nego ikad, potrebni su nam solidarnost, dobrota i međusobno razumijevanje, stoga prisjetimo se da upravo Uskrs simbolizira pobjedu dobra nad zlom, nadu i novi život. 

            Vama i svim vjernicima, u ime Istarske županije i svoje osobno želim sretan i blagoslovljen Uskrs, uz puno zdravlja, veselja i blagostanja.

Odgovori

Pin It on Pinterest