“Ježeva kućica” u režiji Ranka Tihomirovića vraća se u Teatar Naranča!

Kućice draga, slobodo moja….

Jedan od najvećih klasika lektire vraća se u Teatar Naranča nakon 3 godine. Predstava „Ježeva  kućica“ koju je režirao velikan hrvatskog glumišta Ranko Tihomirović ponovno će zabaviti male i  velike gledatelje diljem Istre. Tijekom razdoblja pandemije nismo bili u mogućnosti igrati predstavu  ali nam je bila konstantna želja vratiti je na repertoar. Obzirom da nas je krajem prošle godine  napustio veliki prijatelj našeg kazališta, Ranko Tihomirović, ovo nam se činio pravi trenutak za  povratkom predstave te da mu na taj način odamo počast.  

Voli i čuvaj svoj vlastiti dom. Jasna je pouka Ježeve kućice. Njen glavni lik, slavni lovac, Ježurka Ježić  bori se za sebe i brani svoje stavove, koliko god to ponekad bilo teško pa i dok mu se Lija, Medo i  Divlja svinja rugaju. 

“Ježeva kućica” spada u djela koja ostaju upamćena tijekom cijeloga života, a Čopićevi stihovi Po  šumi širom, bez staze, puta Ježurka Ježić povazdan luta često se citiraju. 

Posebno smo ponosni što u našem uprizorenju Ježeve kućice nismo odstupili od Čopićevog  tekstualnog predloška, te što će se i oni nešto stariji u publici prisjetiti svog djetinjstva a  vjerojatno i priče koja se „vrtila“ na kasetofonima.  

Igraju:Majkl Mikolić, Katja Rabar, Irin Šime Rabar, Elizabeta Košeto, Vlatka Rubil, Gea  Gallo i Alessia Vodopia. 

Režija: Ranko Tihomirović 

Glazba: Davor Rocco 

Scenografija: Nella Radojičić – Nella Art 

Kostimografija: Laardesign – Renata i Ana Lea Janžić 

Scenski pokret: Katja Rabar 

TERMINI: 30.4. (subota) u 18:00 sati, 7.5. (subota) u 11:00 sati 

CIJENA: 25 kuna  

TRAJANJE: 40 minuta 

UZRAST: 3+  

MJESTO ODRŽAVANJA: Teatar Naranča, Radićeva 22 – DKC 

Informacije i rezervacije: 095 52 22 505 / teatar.naranca@gmail.com

Odgovori

Pin It on Pinterest