Program posljednjeg tjedna proljetnog izdanja manifestacije “Dođi u grad! – Vieni in città!”

Od 27. do 30. travnja na Giardinima će se održati „Florija“, tradicionalni festival cvijeća. Od 8 do 19:30, svakog će dana posjetiteljima biti na raspolaganju raznovrstan asortiman sadnica, začinskog i ukrasnog bilja, a na sajmu sudjeluju proizvođači i izlagači iz cijele Hrvatske.

U četvrtak, 28. travnja, Sekcija Djeca i arhitektura DAI-SAI održat će, u ECPD-u (iza Augustovog hrama) radionicu “Forum – dječja perspektiva”. Predviđena dob polaznika radionice je 10 do 12 godina, prijave se zaprimaju na mail daniela.skandula@gmail.com, a dobrodošli su i stariji zainteresirani koje zanima izrada maketa. U Titovom parku od 19 do 23 sata predstavit će se Udruga Enter The Void. Program obuhvaća čitanje poezije (Nikola Dubroja), prezentaciju mladih likovnih autora, izložbu (Arien Mista, Ana Pašić, Dona Bulić, Elena Bužleta, Linda Kolec), koncert iznenađenja, izložbu o povijesnoj važnosti Pule u doba Austro – Ugarske (Udruga E.T.V. i Udruga Casoni Vecchi) te resident DJ-evi  uz prezentaciju novih projekata (DJ Many Ell). 

Petak započinje sa sportskim predznakom na Portarati; u 17 će se predstaviti Ženski rukometni klub Arena i Rukometni klub Veruda, a u 19 zaplesat će studio Sense & Dance s programom Dancing in the street. U ECPD-u održat će se radionica akvarela, i to od 17 do 18:30 za djecu i od 19 do 20:30 za odrasle. Radionicu vodi Renata Jelenić a prijave se zaprimaju na renata.jelenic@yahoo.com. Na Forumu u 20 sati održat će se proljetni koncert Big Band Pula & Kristina Klarić.

30. travnja u 10 sati u Parku grada Graza najmlađe očekuje predstava za djecu „Clown show“ (Martiniuss Cirkus), nakon koje slijedi predstavljanje Jedriličarskog kluba Vega i trosatni Decathlon sportski program za djecu (stolni tenis i badminton). Po završetku sportskog dijela, povodom svjetskog dana Jazza, u parku će se upriličiti Jam session istarskih jazz glazbenika. Dvije će se radionice održati u ECPD-u i to; radionica vitraža od 10 do 14 (prijave na infop@artstudio-pula.hr) i radionica keramike od 16 do 18 sati.

Održat će se i posljednji koncert programa Dođi u park! – Vieni al parco! U 11 sati u Parku kralja Petra Krešimira IV (preko puta Dvojnih vrata) nastupit će Kvartet Pro et contra a posjetiteljima će ponuditi, između ostalih, repertoar s Bachom, Moskovskim i Beethovenom.

Odgovori

Pin It on Pinterest