Eko-akcija za čišću vodnjanštinu nastavlja se u subotu 30. travnja 2022.

Eko-akcija je krenula prošle srijede 20. travnja 2022. sadnjom lipe u vrtu „Kuće milosrđa“ u Majmajoli i maslina kod Sv Foške te postavljanja klupa i koševa za smeće oko crkve Sv. Foške. Na sam Dan planeta Zemlje Metis d.o.o. je preuzeo azbestne ploče kod teniskog igrališta u Vodnjanu. 

U subotu 23. travnja zbog kiše je odgođena eko akcija za subotu 30. travnja.

 U međuvremenu se održala eko akcija čišćenja područja Visan u ponedjeljak 25. travnja. U suradnji sa upraviteljem Šuma Valterom Buršićem koji je podržao našu eko akciju, Šumarija je sa šestero djelatnika i djelatnicima Contrade d.o.o. reciklirala i odvezla na reciklažno dvorište 20 kubika plastike, 20 kubika glomaznog otpada i 10 kubika drvne mase.

Također, u ponedjeljak su najmlađi u Dječjem Vrtiću Petar Pan Vodnjan-Dignano u Vodnjanu, Galižani i Peroju okopavali i sadili cvijeće u svojim parkovima gdje se igraju. Želimo da se od najranijih dana djetinjstva sjećaju i obilježavaju Dan planeta Zemlje tako što oplemenjuju sebe i prirodu.

U srijedu 27. travnja u Domu mladih u Vodnjanu odigrana je sjajna predstava Teatra Naranče – “Recikloman”. Edukativnog karaktera, predstava je učenicima nižih razreda OŠ Vodnjan, uz puno pjesme i kroz humor, približila problematiku rješavanja otpada. Djeca su tako imala prilike naučiti za što nam koriste kante u boji, što i na koji način bacamo u žutu, zelenu i plavu kantu, te koje su najčešće greške i zablude odvajanja otpada.

U subotu 30. travnja u 8.30 nastavlja se sa eko-akcijom u Portiću te čistimo puteve i šetnicu. Zahvala svim sudionicima eko-akcije za čišću vodnjanštinu koji su do sada sudjelovali. Potrebno je promijeniti kulturu ponašanja i gospodarenja otpadom i zato eko-akcijom želimo potaknuti savjest kod građana koji bacaju otpad u naše šume da su to i njihove šume, šume koje smo naslijedili i čija nam je dužnost i obaveza ostaviti ih u nasljeđe upravo najmlađima.   

1. Maj na vodnjanštini

Za 1. maj Grad Vodnjan-Dignano je organizirao besplatnu podjelu fažola za građane od 11.00-13.00 sati u Galižani na rukometnom igralištu, Peroju na plaži Martulina te na Narodnom trgu u Vodnjanu. Na vodnjanskom stadionu se igra utakmica između NK-CC Peroj-Peroi i NK Barban u 10.30. Popodne u Galižani se odigrava nogometna utakmica između NK-CC Galižana-Gallesano i NK Marčana sa početkom u 17.00 sati.  

Odgovori

Pin It on Pinterest