Sutra se za promet otvara novouređena Ulica Jurja Žakna

Danas se izvode radovi asfaltiranja posljednje dionice Ulice Jurja Žakna u Puli, od ulaza u trgovački centar Plodine d.o.o. do Ulice 43. istarske divizije. U petak, 20. svibnja djelatnici Pula parkinga d.o.o. iscrtat će preostale oznake na kolniku te će se novouređena dionica u prijepodnevnim satima otvoriti za promet u punoj dužini.

Ulica Jurja Žakna sanirana je i uređena u skladu s Programom održavanja komunalne infrastrukture Grada Pule  za 2022. godinu iz sredstava izvanrednog održavanja nerazvrstanih cesta i održavanja građevina javne odvodnje oborinskih voda. Izvođači radova su Cesta d.o.o., Pragrande d.o.o. i Pula parking d.o.o.  Vrijednost radova procjenjuje se na oko 1,5 milijuna kuna s PDV-om.

Podsjetimo, radovi na saniranju Ulice Jurja Žakna u dužini od 360 metara Vodovod Pula započeo je  24. veljače 2022. te su izvršili zamjenu dotrajale vodovodne mreže.

Osim zamjene vodovodne mreže, obnove kolničke konstrukcije, poboljšanja na sustavu odvodnje oborinskih voda, iscrtavanja svih oznaka na kolniku, saniran je i desni nogostup od Divkovićeve ulice do Ulice 43. istarske divizije, gdje je izvršena zamjena rubnjaka i betonskih elemenata kolnih ulaza te je obnovljen asfalt u punoj širini. Na pješačkom prijelazu kod Plodina napravljena je nova rampa za svladavanje arhitektonskih barijera za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti. 

Linije javnog gradskog prijevoza, koje su gotovo tri mjeseca prometovale obilazno, vraćaju se na uobičajeni vozni red.

Odgovori

Pin It on Pinterest