Književna večer u Dnevnom: Eliša Papić “Gad”

Književna večer u Dnevnom koju organizira Savez udruga Rojca održat će se u unutrašnjem dvorištu Rojca u utorak 31. svibnja, a publici će Eliša Papić predstaviti svoj drugi roman „Gad“, te održati koncert izvođača Sidh-Ri, benda iz romana, benda koji ne postoji, ali čije pjesme i album su vrlo stvarni.

Eliša Papić, glazbenik, pisac i liječnik, rođen je u Puli 1992. godine gdje je završio osnovnu i srednju školu. Zatim seli u Rijeku gdje je završio Medicinski fakultet. Iza sebe ima nekoliko EP-ova i albuma: Chapters (2018.), Chaos Buddy (2019.), Let Me Tell You About (2020.) i Amy (2021.), njegove su se kratke priče našle u užem i širem izboru nekoliko književnih natječaja (Prozak, Metafora, Sedmica & Kritična Masa i dr.), pobjednik je Festivala europske kratke priče (FEKP) 2019. godine, te je autor je romana „Šest žica i Stetoskop“ (Naklada Bošković, 2017.) i pjesničke zbirke „Aurora“ (Vlastita naklada, 2020.).

„Gad“ je metafikcijski roman o Henryu, koji se, nakon što je uhvaćen u preljubu, doseljava kod svojega starijega brata Maxa, uspješnog pisca. Henry tada, na Maxov prijedlog, pokušava proraditi svoju situaciju kroz pisanje kratkih priča, ali sve se zakomplicira u trenutku kada likovi iz njegovih priča, nezadovoljni time kako su pisani, ožive i pobjegnu u stvarni svijet. Henry i Max primorani su zaputiti se u nestabilnu, novu stvarnost kako bi vratili likove na svoje mjesto, a putem će otkriti da ništa nije onakvim kakvim se čini, pa tako čak ni njihov odnos.

S Elišom Papićem razgovarat će Katarina Radetić. Ulaz je besplatan.

Odgovori

Pin It on Pinterest