Otvoreni novi prostori Medicinske prijavno – dojavne jedinice

Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije od nedavno ima nove prostore Medicinske prijavno-dojavne jedinice (MPDJ), u Zagrebačkoj ulici br. 30, u Puli, koji su danas svečano i otvoreni uz prisustvo istarskog župana Borisa Miletića, ravnateljice Hitne Gordane Antić, pročelnika Kabineta župana Ivana Glušca, v.d. pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Davorkom Maras-Tkačuk, voditeljice MPDJ Tatjane Čemerikić i glavnog tehničara Zavoda Edina Hodžića.

Renoviranje prostora financijski su pomogli i donatori – Max Stoja d.o.o. s 9.542,79 kuna i Arena Hospitality Group d.d. s 3.000,00 kuna pa su svečanosti prisustvovali i njihovi predstavnici, Loreta Boneta i Relli Flonim.

Ravnateljica Antić je kazala kako je ovo veliki trenutak te je pohvalila zaposlenike koji su sudjelovali u uređenju prostora, a ukupno je potrošeno 40 tisuća kuna (donacije i vlastita sredstva). Zahvalama donatorima uz ravnateljicu, pridružio se i župan, koji je izrazio zadovoljstvo što će dispečeri imati adekvatnije uvjete rada.  Dodao je da se nada kako je ovo prijelazna faza i da će se uskoro sve žurne službe objediniti u jedan centar, koji bi trebao biti smješten na pulskoj zaobilaznici.

Osnovni zadaci MPDJ su: prijem hitnih medicinskih poziva; davanje osnovnih uputa; davanje uputa za prvu pomoć; određivanje prioriteta zaprimljenim pozivima (trijaža); upravljanje timovima na terenu; nadzor statusa timova, te obavještavanje i aktiviranje drugih službi (vatrogasaca, policije…).

Odgovori

Pin It on Pinterest