Reprize predstava “KAD JE STAO SVIJET Dore Delbianco” ove srijede i četvrtka u INK!

Program INK-a  za srijedu i četvrtak, 1. i 2. lipnja 2022. u 20 sati.

Na rasporedu su reprize predstave  “KAD JE STAO SVIJET Dore Delbianco” u režiji Vite Taufera u  koprodukciji INK Pula i HNK Ivana pl. Zajca Rijeka.

Predstava  je uvrštena na 46. Dane satire Fadila Hadžića te će  7. lipnja 2022. biti izvedena u Satiričkom kazalištu Kerempuh u Zagrebu.

O PREDSTAVI:

Premda je tekst Kad je stao svijet Dore Delbianco nastao znatno prije pandemijskog vremena, spletom se okolnosti izvodi godine 2022. u društveno-političkom trenutku kada svijet doista staje i poprima sasvim novo obličje, što pojedinca potiče da silom prilika usvaja novi sustav vrijednosti, kao i nove (novonormalne) perspektive o svemu što je dotad poznavao. Drama gotovo vizionarski pretkazuje kaotičnu sliku svijeta koji se zaustavio zbog jedne smrti. Za razliku od društva koje nerijetko relativizira i umanjuje pojavu smrti, svodeći je na statistički podatak ili pak na priučene savjete bližnjima poput onoga da se “život ipak nastavlja”, senzibilan, apsurdan i melankoličan tekst Delbianco iz svakidašnje situacije, tragedije svima poznate i bliske, izvlači maksimum dramskog potencijala – tako što jednu smrt čini velikom i značajnom. Smrt portira Martina Guneka, jednoga sasvim običnog, ali zapravo nimalo uobičajenog čovjeka pred mirovinom, pokreće tektonske promjene na intimnom i političkom planu uzurpiranoga svijeta. Slojevita struktura teksta uvodi nas u labirint zavrzlama s kojima se pojedinci zahvaćeni osobnim izazovima suočavaju na različite načine; osobne tjeskobe, obrambeni mehanizmi i maske se ruše, baš kao što se ruši ustaljena rutina jedne krajnje disfunkcionalne obitelji i političkoga sustava. 

Dramaturginja, Dina Vukelić

uloge / igraju:

Pavle Gunek                                        Mario Jovev

Toma Gunek                                       Dean Krivačić

Marina                                   Irena Tereza Prpić

Olenka / unuka                  Romina Tonković

inspektor                                              Deni Sanković

ministrica / baka                                Olivera Baljak

tv-voditeljica / zastupnica               Nika Ivančić

lažni Gunek                                          Aleksandar Cvjetković

Bogumil / Bohuslav  / beskućnik         Sven Šestak

policajci / soboslikari / tv-tehničari      Nicholas Brian MIŠOVIĆ, Nenad STUPAR, Miljenko MILINOVIĆ

Odgovori

Pin It on Pinterest