INTERVJU – VATRA

Piše: Sonja Sabol

Foto: grupa Vatra

DRUŠTVO ISTOMIŠLJENIKA I VJERA U SEBE ČINE CIJELINU USPJEHA

Grupa Vatra čiji je sastav osnovan daleke 1999 godine, govori o počecima svoje karijere kao i o novim projektima. Ove godine nas očekuje i njihov deseti studijski album koji izlazi u 11 mjesecu! Koliko je bitna vjera i krug ljudi koji razmišljaju identično, uvjerite se sami! Grupa Vatra i dalje žari i pali pozornicama a za njezin uspjeh zaslužna je ogromna vjera u sebe!


Zašto baš ime Vatra?

Ime je došlo kao produkt overdosea psihodeličnom glazbom. U to vrijeme  za mene su postojali samo The Doors, Floydi, Stonesi i možda pokoja pjesma Beatlesa, ali The Doors su bili prvi i jedini, pa je Vatra došla kao logično rješenje. Sretan sam da je tako, jer nas upravo to ime najbolje opisuje kada zakoračimo na pozornicu

Predviđali su Vam svijetlu budućnost još u počecima karijere, koliko ste ponosni na svoj uspjeh? 

Uspjeh je relativan pojam, mi smo ponosni na činjenicu da smo još uvijek na putovanju. Glazbu i život sa njom i od nje ne doživljavamo kao sprint, već kao maraton sa preprekama.

Kada kažemo publika, koliko Vas je ona poticala da budete još bolji u svom radu, motivirani i ne gubite fokus?

Još od naših početaka, doslovno od prve probe u garaži mojih roditelja, sanjali smo da naša glazba dopre do publike. Zahvalni smo svima koji su naše pjesme pustili u svoje živite! Upravo nam je publika omogućila da živimo za glazbu, ali i od nje.

Koliko je teško opstati u glazbi? Odnosno svemu onome iza scene?

Ukoliko radiš ono što voliš, niti jedna prepreka na putu neće zaustaviti tvoje putovanje! 

Rock je evoluirao iz američkog rock and rolla 1950 tih, a potom 1960 kada se razgranao u različite podžanrove , kakva je trenutno situacija s njime u Hrvatskoj?

Mi u Vatri žanrovski se svrstavamo u nesvrstane, tako da pojma nemam kako stoji rock u Hrvata.

“Bog može dati, a može i uzeti. Iduće godine možda završim kao čuvar ovaca. Izjava legendarnog Elvisa Presleya. Što bi Vi rekli?

Elvise nemreš i ovce i novce! Da se barem na kratko uhvatio ovaca, možda bi mu život na planeti bio malo duži. Ali bismo onda bili zakinuti za takvu veličanstvenu legendu.

Koji su planovi za ljeto? 

Ispred nas je velik broj koncerata, a paralelno dovršavamo i naš deseti studijski album kojeg planiramo objaviti u 11.mjesecu ove godine.

Također u rujnu ove godine objavljujemo i novi singl.

Što se najčešće zna dogoditi na koncertima, pa prevladate/riješite improvizacijom?

Svaki je koncert priča za sebe i ne postoji niti jedan bez nekog oblika komplikacije, ali upravo u tome i jest draž. Kada bi sve bilo savršeno, nakon nekog vremena postalo bi monotono.

Koliko je važno biti originalan i autentičan?

Važno je biti iskren, biti svoj i vjerovati u sebe!

Važno je biti okružen ekipom istomišljenika koji su spremni krenuti skupa u glazbenu avanturu.

Bogu hvala, ja sam okružen upravo takvim dečkima. Stvarno nas doživljavam kao bratstvo i sa sigurnošću mogu reći da u bendu nemam samo sjajne glazbenike, nego i super ljude.

O čemu kao grupa maštate i vidite se za desetak godina?

Samo neka putovanje traje!

Odgovori

Pin It on Pinterest