Koncertni program “THE ANTI-TELEOLOGICAL ROCK COMBO” u dvorištu Rojca

Soundpainting platforma Pula 2022 predstavlja:

THE ANTI-TELEOLOGICAL ROCK COMBO

12.6.2022. u 21:30
Dvorište Dnevnog boravka DC ROJC Pula

Besplatan ulaz!

Leo Beslać (bas gitara, flauta)
Luka Čapeta (električna gitara)
Pavle Jovanović (električna gitara)

Šimun Matišić (bubnjevi)

https://krvustolici.bandcamp.com/track/krv-u-stolici

Premijerni koncertni nastup instrumentalnog kvarteta sastavljenog od zapaženih glazbenika mlađe generacije koji godinama aktivno djeluju na zagrebačkim jazz, underground, klasičnim i eksperimentalnim scenama:. Izvođački repertoar sastava, čije se studijsko snimanje očekuje krajem listopada 2022. godine, potpisuje L.Beslać; temelji se na kombinaciji nekoliko kompozicijskih postupaka i principa notacije, od tradicionalne formalne organizacije tonskog sloga potkrijepljene linearnim notnim zapisom do konceptualnih, povremeno i vanglazbenih okvira za kolektivnu improvizaciju. Vodeći se idejom interaktivnog komornog muziciranja, sastav suprotstavlja i supostavlja različite reproduktivne i improvizacijske tehnike u izvedbi, pri čemu odsustvom potvrde dominantne glazbene strukture nastoji izbjeći dojam nastupa kao pokazne vježbe te kroz točke proboja svake od eksplicitnih formalnih referenci pokušava uspostaviti, no ne nužno i nametnuti vlastitu estetiku.

Ton majstor: Dean Pavletić
Tehnička potpora: AudioLAB d.o.o.
Autor promotivnog materijala: Elvis Šuke/Neven Radaković

Organizacija: udruga RONDO HISTRIAE u suradnji sa Savezom udruga Rojca

Događaj je organiziran u sklopu programa “Ciklus koncerata Nove, eksperimentalne i improvizirane glazbe_0.3” kojeg organizira udruga RONDO HISTRIAE uz financijsku potporu Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva grada Pule i Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije

_____________________________________

THE ANTI-TELEOLOGICAL ROCK COMBO
biografije glazbenika:

Leo Beslać književni je prevoditelj, instrumentalist i pjevač rođen u Zagrebu 1991. godine. Osnovnu i srednju glazbenu naobrazbu stječe pri Glazbenom učilištu Elly Bašić. Tijekom studija anglistike te ruskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu usavršava se na brojnim glazbenim seminarima i radionicama. Vanjski je suradnik Zbora opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu te Zbora Hrvatske radiotelevizije, u sastavu kojih je tijekom proteklih pet sezona radio na dvadesetak kazališnih i koncertnih projekata. Istovremeno, surađuje s desetak sastava i sviračkih kolektiva na zagrebačkoj i hrvatskoj pop, jazz i underground sceni, a kao koproducent albuma Srce grupe Mangroove 2019. godine biva nominiran za diskografsku nagradu „Porin“. Kao skladatelj, potpisuje glazbu za kazališne predstave H.E.J.T.E.R.I. i Granatiranje, a u suradnji s Adrianom Pelcom koautor je i radiofonijskog djela Kriza krika te glazbene podloge za putopisnu radiodramu Ovdje je more uvijek blizu u produkciji Dramskog programa Hrvatskog radija. Redovito objavljuje autorske albume na internetskoj platformi Bandcamp.

Luka Čapeta je gitarist i producent elektronske glazbe iz Zagreba.
Školovan na VMI u Beču, vraća se u Zagreb 2016. godine te otada kontinuirano djeluje na klupskoj, plesnoj i filmskoj sceni. Od jazza do elektronike, noise i rock glazbe pa sve do etna i pop glazbe, pronalazi se u raznim glazbenim stilovima i pristupima te suradnjama s vrhunskim profesionalnim i amaterskim glazbenicima i glazbenicama. Uvijek u potrazi za novim zvukom i estetikom, konceptima i suradnjama, nastoji donijeti uzbudljivi zvuk i energiju svakom sastavu s kojim surađuje, po čemu je kao izvođač prepoznat i cijenjen od kritike i publike.

Pavle Jovanović rođen je u Zagrebu 1983. Nakon osnovne i srednje škole upisuje studij jazz gitare na konzervatriju u Klagenfurtu, Ausrija pod vodstvom Agostina di Giorgia. Tokom studija sudjeluje u raznim seminarima pod vodstvom najistaknutijih jazz muzičara kao Barry Harris, Part Martino, Ben Monder, E. Svensson, Rob Bargad, Ed Partika, Luigi Grasso itd.Nakon završenog konzervatorija sa najvišim ocjenama odlazi u New York učiti i svirati sa muzičarima na tamošnjoj sceni. Tamo je sudjelovao seminarima i učio privatno kod muzičara kao Pat Martino, Gilad Hekselman, Lage Lund, Ben Monder, Miles Okizaki, Steve Coleman i drugi.Nakon povratka u hrvatsku 2015. osniva kvintet sa saksofonistom Grgurom Savićem pod imenom Cromatik sa kojim snimaju LP pod imenom ‘Saturday Jam’ sa kojim odlazi na turneju i promociju po Kini. Godinu dana kasnije osniva trio ‘PEEK 3’ sa Krunosalvom Levačićem na bubnjevima i Ivarom Robanom Križićem na kontrabasu te snimaju LP ‘Fragments’ i izdaju ga za Dallas records. Album je proglašen jednim od najboljih jazz albuma 2016. Kasnije te godine snima demo snimku sa free jazz sekstetom koji je osnovao sa Zoranom Ščekićem orijentiran na grafičke kompozicije i slobodnu improvizaciju. U sekstetu naziva ‘Abstract Constraction collective’ nastupa sa Ščekićem, Sašom Nestorovićem, Lukom Žužićem, Ivarom Križićrm i Krunoslavom Levačićem u sklopu Muzičkog bienalla Zagreb sa posebnim gostom, Chris Jarretom na klaviru. U ljeto 2019. Završava magistarski studij u Beču sa diplomom Master of Arts u klasi profesora Martina Kollera i završava studijski album’Fallout’ koji izlazi krajem godine za Unit Records u Švicarskoj.Osim vlastith projekata sudjelovao je sa raznim orkestrima i vrhunskim regionalnim muzičarima kao Miro Kadoić, sa kojim je snimio njegova album ‘Endless Summer’, Zoran Ščekić, Saša Nestorović, Bojan Krhlanko, Jošt Drašler, Zvjezdan Ružić, Zvonimir Šestak, Ivan Bonačić, Marko Lazarić, Marko Črnčec, Jazz orkestar HRT, HGM Big Band itd.

Šimun Matišić rođen je 1996. godine u Zagrebu. Prvi nastup imao je sa 4 godine kada je svirao bubnjeve u kvartetu Branka Kralja. Udaraljke započinje učiti kod profesora Božidara Rebića, a kasnije kod prof. Tomija Spasevskog i prof. Gorana Goršea. Paralelno s udaraljkama uči klavir kod profesorice Sretne Meštrović, a teoriju u GU Elly Bašić. Maturira udaraljke i glazbenu teoriju u GU Elly Bašić 2014. godine.


Sa 14 godina izado je svoj prvi nosač zvuka pod naslovom „Jazz nocturno“. Surađuje sa brojnim inozemnim i domaćim jazz i klasičnim glazbenicima i orkestrima. 2011. godine dobio je nagradu „Judita“ na 57. splitskom ljetu za nastup sa gitaristom Christianom Escoudeom.


2014. godine započinje novi duo projekt sa pijanistom Matijom Dedićem. S M. Dedićem 2016. godine izdaje live album „Fortune smiles“ koji je dobio nagradu Porin za najbolju izvedbu jazz skladbe „Fortune smiles“. 2018. sa svojim sextetom izdaje svoj autorski jazz album po naslovom „Invocation“, za koji dobiva nagradu Porin u kategoriji za najbolju jazz skladbu.


Dobitnik je tri nagrade HGU-a, „Status“.


Član je ansambla „Harlequin Art Collective“, ansambla koji se trenutno bavi djelima Oliviera Messiaena i J.S.Bacha, gdje djeluje kao udaraljkaš i aranžer.
Skladao je i glazbu za kazališne predstave; „Zagreb 2020“, „Čovjek jastuk“, „Basne za nas danas“, „Tko je tu koga rodio“, „Naš razred“, „Jednaka noć“.
Trenutno je student pete godine udaraljki u klasi prof. Ivane Bilić, te četvrte godine klasične kompozicije u klasi profesora Mladena Tarbuka, prve dvije godine studija kompozicija je završio kod profesora Davorina Kempfa.


2020. godine izlazi album pod vodstvom Saše Nestorovića „Wes meets Trane“ na kojem svira bubnjeve, a 2021. album Ivan Kapec kvinteta „CRTA“, na kojem sudjeluje kao vibrafonist.


Laureat je Nagrade Grada Čakovca „Josip Štolcer Slavenski“, za skladbu Šlomlek Maryam, za sopran, dva sopran saksofona i ansambl, koja se izvela u sklopu sezone Cantus ansambla 2020. godine

1.6.2021. godine, Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija, praizvela je njegovu skladbu „Skulpture“ za klavir i orkestar.
2021. godine izlazi njegov album „Tribute to B.P.“ koji je sa svojim kvintetom snimio u povodu desete obljetnice smrti Boška Petrovića. Za isti album 2022. godine dobiva 3 porina u kategorijama „Najbolji album godine“, „Najbolja izvedba jazz glazbe“ i „Najbolja jazz skladba“.

Odgovori

Pin It on Pinterest