Etno-gastro tržnica u Puli

Udruga Ruke iz Kornića na otoku Krku dva dana, točnije 10.-11.06.2022. organizira Etno-gastro tržnicu u Puli na lokaciji Giardini. Službeni opis eventa prenosimo u cijelosti:

“Udruga je osnovana u cilju pomoći u promocije obrtnika, poduzetnika, kreativaca i opg-ova iz cijele RH tako da i imamo članove iz svih krajeva Lijepe naše. Mnogi mali poduzetnici, kreativci, vlasnici OPG-a, dakle svi oni koji prvenstveno stvaraju svojim rukama, imaju problem kvalitetne prezentacije te tržišnog plasmana svojih proizvoda te se zbog toga javila ideja za organizacijom tržnica i sajmova pod nazivom Sajam RUKE/Etno-gastro tržnica kojima se gostuje u našim gradovima. Do sada smo organizirali iste u Krku, Malinskoj, Malom Lošinju i Rovinju.

Sajmovi, odnosno sama prodaja na štandu, su izabrani kao idealno obraćanje javnosti jer omogućavaju direktnu komunikaciju s potencijalnim kupcem. Ne samo čin prodaje određenog proizvoda, nego i dopunsku informaciju o njemu, stvaranje veze s proizvođačem i nastavak suradnje i nakon što se sajam okonča.

Ovisno o mjestu organizacije uključujemo lokalne proizvođače tako da će na ovom sajmu uz izlagače iz  Istre, sudjelovati i izlagači iz Zagreba i Siska.

 Nastavno na navedeno ove smo godine osmislili i niz radionica koje bi domaćim i stranim gostima grada Pule približili rad Udruge i njenih članova te obogatili i upotpunili turističku ponudu. Tako ćemo održati radionice na teme oslikavanje stakla i oslikavanje tradicionalnih hrvatskih igračaka te će se uz iste oba dana održati i radionice za najmlađe na kojima će se izrađivati životinje i cvijeće od češera i ostalih prirodnih materijala. 

Uz navedene radionice održat će se i prodajna izložba naših članova na kojem će se izlagati, kušati i prodavati birani hrvatski tradicijski proizvodi. Proizvodi će se sastojati od meda i mednih pripravaka, suvenira od drva, ukrasa od betona, prirodne kozmetike, kaktusa, sukulenata i sobnog bilja, prirodnih sokova i sirupa, domaćeg sezonskog voća i povrća, domaćeg brašna, košara, tradicijskih drvenih igrački i ostalih proizvoda od drva.”

Odgovori

Pin It on Pinterest