Radio Rojc Live Sessions – Porto Morto / Marinada

Radio Rojc organizira koncert Radio Rojc Live Sessions koji će se održati u utorak 14. lipnja s početkom u 20 sati. U unutrašnje dvorište Rojca iz Zagreba dolazi Porto Morto, bend kojem je ovo premijerni nastup u Puli, te Marinada iz Rijeke. Prethodna izdanja ovih koncerata na otvorenom su proteklih godina ugostila neka od najznačajnijih imena sa suvremene alternativne scene, kao što su Jonathan, Sara Renar, Klinika Denisa Kataneca, Nipplepeople, Seine, Nemanja, Ivan Grobenski, i mnogi drugi. Ulaz je besplatan, a koncert će se uživo prenositi i na Radio Rojcu, na 87,7 FM i radio.rojc.eu. Za osvježenje publike zadužena je Kampanjola.

PORTO MORTO (Zagreb)

Njihov treći studijski album „Portopop“, objavljen 2021. godine, nastao je kao konačni odgovor na pitanje o žanrovskim odrednicama benda. Kovanica „portopop“ uspješno je artikulirala smisao vizije članova benda, te su publika i kritičari mogli uživati u novim pjesmama bez ikakvog unutarnjeg konflikta. Ubrzo su se iskristalizirali favoriti, poput „Čekam ih“ ili „Vrijeme je za čilanje“, no na nastupima se rado vrate i na miljenice s prethodnih albuma, kao što su „Hodaj“ i „Kuća“. Riječ je o sedmorici glazbenika čija je lucidna zaljubljenost u glazbu i istrajnost u izričaju dovela do Porina za najbolji alternativni album u 2021. godini. No to nije njihovo krajnje odredište – ovog ljeta napokon stižu u Pulu i za nastup su pripremili potpuno nove kostime.

MARINADA (Rijeka)

Diskografsko potkovan riječki band Marinada je plesni imperativ, kako potvrđuju oni koji su ih slušali uživo. Glazba Marinade se zasniva na eksperimentiranju različitih vrsta glazbenih žanrova, a inspiracije ne manjka, jer pjesme stvaraju nadograđujući se na atmosferu s koncerata i u kontaktu s publikom. Aktualni synth pop revival ide pod ruku iskusnim marinadcima, koji gotovo dva desetljeća uvjeravaju ljude da je upravo ovaj žanr najpitkije stanje uma, pogotovo u kasnim noćnim satima.

Odgovori

Pin It on Pinterest