Večer klapske pjesme 18. lipnja u Areni

Ovogodišnja sezona koncerata u Puli počinje jedinstvenim glazbeno-scenskim spektaklom,   Večeri klapske pjesme koja će se održati 18. lipnja u Areni.

Klapa Cambi, izvrsna klapa Šufit iz Splita, slavna Klapa Iskon, dubrovačka klapa Kaše, Sv. Juraj Hrm također iz Splita, riječka Luka te Vinčace iz Novog Vinodolskog tom će prigodom zapjevati neke od najljepših hrvatskih vokalnih pjesama.

„Glas je najljepši ljudski instrument, a naše klapsko pjevanje nema konkurenciju i zato je od izuzetne važnosti da produciramo i promoviramo ovakve koncerte i njegujemo hrvatsku nematerijalnu kulturnu baštinu’’, rekao je Tomislav Kašljević, producent ovog klapskog spektakla.

Ovaj dvosatni program, pod voditeljskom palicom Branka Uvodića, posjetitelje u Areni odvest će na glazbeno putovanje hrvatskom glazbenom tradicijom od Dubrovnika do Pule.

Klapsko pjevanje tradicionalna je hrvatska vokalna glazba koju je u prosincu 2012. godine UNESCO uvrstio na Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Odgovori

Pin It on Pinterest