Od 15. lipnja nadzor javnih površina radi veće sigurnosti i održavanja komunalnog reda

Radi podizanja razine veće sigurnosti ljudi i imovine te kao potpora u radu komunalnom redarstvu od 15. lipnja do 15. rujna 2022. godine ovlaštena zaštitarska služba brinut će o sigurnosti građana i održavanju komunalnog reda na javnim površinama.

Zaštitu javnih površina provodit će ovlašteni zaštitari u odorama ovlaštene zaštitarske tvrtke u granicama prostora javne površine koju štite. Javne površine nadzirat će samostalno i zajedno s nadležnim gradskim komunalnim redarstvom, kako bi spriječili eventualna neprimjerena ponašanja prema ljudima i imovini te u cilju potpore održavanju komunalnog reda.

„Grad Pula uvijek je bio grad u kojem se građani, ali i gosti osjećaju dobrodošlima. Ovo je samo dodatna aktivnost tijekom turističke sezone, kada očekujemo veliki broj gostiju kao i brojne programe na otvorenom, kako bi se zadržala kvaliteta života građana i opća sigurnost posjetitelja“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Tjelesna zaštita na javnim površinama tijekom naredna tri mjeseca bit će organizirana na javnim površinama oko Amfiteatra, Titovog parka, Kandlerovoj ulici, Forumu, Ulici Sergijevaca, Trgu Portarata i na Giardinima.

Nakon javne nabave, Nadležni Odjel inspekcije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske izdao je Rješenje kojim se odobrava trgovačkom društvu SOKOL d.o.o. obavljanje poslova privatne zaštite – tjelesne zaštite u vremenskom razdoblju od 15. lipnja 2022. godine do 15. rujna 2022. godine u vremenu od 00,00 do 24,00 sata.

Odgovori

Pin It on Pinterest