Predstavljen novi komunikacijski kanal za praćenje aktivnosti projekta uređenja Giardina

Novi komunikacijski kanal za praćenje aktivnosti projekta uređenja Giardina u srijedu, 15. lipnja 2022. godine na pulskim Giardinima predstavile su pročelnice Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Anja Ademi i Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Ingrid Bulian.

„Značaj Giardina u memoriji svakog našeg sugrađanina nije potrebno posebno isticati, jednako kao ni njihovu povijesnu vrijednost. Komunikacija s građanima i participativno sudjelovanje vezano uz razvoj strateških projekata jedan je od naših prioriteta. Na ovom projektu započinjemo najavljivanu komunikaciju informiranja građana o svakoj fazi u razvoju strateških projekata. Napravili smo zdravstveni karton zelenog fonda kojeg imamo na ovom prostoru i od danas je na  službenim stranicama Grada Pule dostupna poveznica na kojoj se može pratiti tijek svih  aktivnosti, a na kojoj će biti dostupna i sva dokumentacija iz koje će biti vidljiv razvoj projekta“, rekla je pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Anja Ademi.

Na svako stablo na Giardinima od danas, 15. lipnja 2022. godine postavljen je QR code koji skeniranjem daje zdravstveni karton tog stabla. Na taj način građani se mogu upoznati sa stanjem zelenog fonda na Giardinima.

„Svaka faza i svi dokumenti u razvojnom procesu biti će dostupni na uvid svima i moći će pratiti dinamiku razvoja. Giardini su svima nama jako važni, to nam je zelena oaza, svojevrsna pluća grada, dnevni boravak jer smo se na njemu navikli družiti, mjesto na kojem želimo realizirati širu pješačku zonu a time ujedno promovirati stvaranje i korištenje javnih, multifunkcionalnih prostora“, kazala je pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Ingrid Bulian.

Giardini će i ubuduće biti zelena oaza i važan simbol grada, a sve konkretne odluke o budućim rješenjima temeljit će se na stručnim znanjima i iskustvima. Gradu Puli važno je da su građani u toku i da prate realizaciju ovog svima nam važnog projekta.

Poveznica na projekt Giardini nalazi se na: https://giardini.pula.hr/hr/

Odgovori

Pin It on Pinterest