JK Uljanik po 4. puta Prvak Hrvatske u ekipnom jedrenju!

Edi Jurman, Ema Grabar, Una Krivić, Matteo i Leon Matković petorka je koja je danas u borbenom finalu pod imenom JK Uljanik 3 uzela zlato na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske u ekipnom jedrenju klase Optimist!

U polufinalnim dvobojima JK Split je bio bolji od talijanskog Team CVB u omjeru 2:0, dok je u drugom polufinalu JK Uljanik 3 uzeo pobjedu nad splitskim Labudom sa 2:0. U finalu se Uljanik 3 morao vratiti nakon prvog poraza, pa se nakon 1:1 u međusobnim dvobojima išlo na finalni dvoboj u kojem su stvarno odlučivali centimetri!

JK Uljanik 3 potvrdio je prošlogodišnje zlato, JK Split uzeo je srebro, a bronzu JK Labud. Jedrilišarski klub Uljanik imao je čak četiri ekipe na ovom Otvorenom Prvenstvu Hrvatske što nije nikome još uspjelo u Hrvatskoj do danas!

Izjava trenera Darija Klibe:

“Ovo je rezultat dugogodišnjeg rada. Ponosam sam na sve četiri naše ekipe, oborili smo rekorde sa više strana: po prvi puta u povijesti jedan je klub na startnu listu upisao čak 4 kluba, i po prvi puta jedan klub po četvrti puta potvrđuje zlato, dakle 2019, 2020, 2021 i danas!”

Konačni poredak:

Odgovori

Pin It on Pinterest