Najava kazališnog ljeta 2022.

Prva polovica lipnja uvijek je rezervirana za prezentacije rada polaznika Dramskog i plesnog studija INK. Tako se ove godine više od 150 polaznika predstavilo u sveukupno sedam prezentacija. Iako je godina počela sa restriktivnim preporukama rada od strane Stožera, Dramski i plesni studio radio je punom parom te osim redovnih aktivnosti iznjedrio tri nove produkcije: Vrtuljak, Ružno pače i Solo za sedam.

Prateći dobru praksu prethodnih godina i ove će se organizirati ljetne radionice za polaznike studija, kao i one nove koji se žele oprobati u dramskoj i plesnoj umjetnosti.

KAZALIŠNO LJETO 22
04. – 09.07.2022.
09:30 – 15:00 sati
Dvorana PIETRO CISCUTTI

ZAVRŠNA PREZENTACIJA:
09.07.2022. u 20 sati

Polaznici će imati priliku, tijekom intenzivnih šest dana rada sudjelovati u kreativnim radionicama pod vodstvom dramskih pedagoga Aleksandra Bančića i Marijane Peršić, te plesne pedagoginje Andree Gotovine. Cilj rada u radionicama je ponuditi polaznicima kreativan proces unutar kojeg će oni sagraditi dovoljno znanja kako bi samostalno te u suradnji s grupom mogli osmisliti i oblikovati svoja kratka originalna kazališna djela koja će biti javno predstavljena na kraju programa. Polaznici moraju biti spremni na predan i odgovoran rad tijekom održavanja programa.

PLESNI TJEDAN
11. – 16.07.2022.
09:30 – 15:00 sati
Dvorana PIETRO CISCUTTI
Scena 5K (INK Pula)

Ovogodišnji program PLESNOG TJEDNA osmisljen je kao paket / uvid  u „malu plesnu akademiju“ , te će polaznici kroz intenzivnih 6 dana i 9 pedagoga imati priliku susresti se s različitim plesnim tehnikama, tehnikama improvizacije i metodama rada kao i različitom pristupu pokretu i plesu:

BALET ZA POČETNIKE
SUVREMENE PLESNE TEHNIKE
IMPROVIZACIJA / KOMPOZICIJA
GAGA
BODY RESEARCH

VODITELJI:
URŠKA VOHAR
IVONA MEDIĆ
CARLOS ANDRES FAGIN
ANDREA GOTOVINA

Te bivši polaznici koji se profesionalno školuju na eminentnim plesnim akademijama u Europi:
MARKO GAŠPAROVIĆ
DORA BRKARIĆ
LANA CRNOGORČIĆ
NINA PERUŠKO
KARLA MEDAKOV.

Odgovori

Pin It on Pinterest