Župan Miletić posjetio HGK – Županijsku komoru Pula

U HGK – Županijskoj komori Pula održan je sastanak sa županom Istarske županije Borisom Miletićem na kojemu su predsjednica Gospodarskog vijeća Jasna Jaklin Majetić i poslovni tajnik Damir Sirotić upoznali župana s aktualnostima iz gospodarstva naše županije s osvrtom na poslovanje istarskih tvrtki u 2021. godini.

Najavljeno je kako će više govora o poslovnim rezultatima istarskih tvrtki biti na sljedećoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK – ŽK Pula  početkom srpnja u Puli kada će se predstaviti i nova usluga HGK – indeksi cijena građevinskog materijala. Naime, zbog velikih poremećaja u dobavnim lancima koji su posljedica pandemije i rata u Ukrajini, građevinarima je veliki izazov pronalazak novih dobavljača ali i nepriznavanje povećanja troška po cijenama pojedinih materijala prema postojećim ugovorima s javnim naručiteljima.

Stupanjem na snagu novoga Zakona o HGK početkom ove godine županijske komore dobile su zadaću zastupanja interesa tvrtki prema tijelima lokalnih vlasti dakle općina, gradova i županije kao i javnim poduzećima. U tijeku je intenzivna komunikacija s tvrtkama članicama Komore radi prepoznavanja aktualnih problema u poslovanju, predlaganja poboljšanja i novih rješenja a paralelno s time održavaju se sjednice strukovnih grupacija i udruženja kako bi tvrtke mogle uskladiti stavove oko zajedničkih interesa. Zaključeno je kako je suradnja s Županijom do sada bila jako dobra te se u narednom razdoblju želi nastaviti s još konkretnijim aktivnostima.

U nastavku su predstavnici Županije upoznati s novim načinom funkcioniranja stručne službe Komore  kao i s uslugama koje su dostupne gospodarskim subjektima ali i svim ostalim zainteresiranim osobama.

Odgovori

Pin It on Pinterest