Massimo Iveta Europski prvak na igrama mladih

U Finskoj je u tijeku  EPYG 2022 (Europske paralimpijske igre mladih). 

Sveukupno prijavljenih natjecatelja ima  95 u različitim kategorijama. Kao jedan od natjecatelja, od samo četiri Hrvatska predstavnika, svoj nastup je ostvario  i član AK Spektra iz Pule Massimo Iveta u pratnji trenera Ivana Radešića.

Massimo  je nastupio u bacanju kugle sa rezultatom 5,72 m  i bacanju diska sa rezultatom 9,91 m,  nažalost u ove dvije discipline je bio jedini natjecatelj te nije dobio medalju.

U bacanju koplja ih je bilo troje, kategorije su bile spojene (kategorije F33, F34 i F57), sa rezulatatom 10,69m masimo je zbrajanjem  bodove  pobijedio, te postao ponosan nositelj zlatne medalje.

Kako niti jedno natjecanje članova AK Spketra nije jednostavno, tako je i njihovo putovanje bilo zanimljivo.

” U ponedjeljak kada smo trebali oputovati, na aerodromu su nam rekli da je odgođen let. U utorak konačno letimo (Zagreb-Amsterdam-Helsinki). Prije samog leta na puti do aerodroma pokvario nam se kombi koji nas je prevozio do aerodroma.

Po dolasku u Helsinki izgubilii su nam svu prtljagu. 

Dolazimo u Pajulahti, Finska,  bez prtljage i postolja. Postolje dolazi u četvrtak (nakon tri dana), a prtljaga uopće nije stigla do danas (bez kugle i diska smo). Tako da s obzirom na sve što nas je snašlo sretni smo što je na kraju sve dobro završilo.

Zadovoljan sam s Massimovim nastupom, bilo je ovo njegovo prvo veliko natjecanje, a zlatna medalja u bacanju koplja je okrunila ovak nastup. Čestitam mu na dobro odrađenom natjecanju, naporni treninzi su se isplatili.” – rekao nam je Ivan Radešić, Massimov trener.

Doček Massima biti će u nedjelju 10.07.2022 u Tivoliju, dočekat će ga obitelj, prijatelji i kolege iz AK Spektra.

Odgovori

Pin It on Pinterest