Koncert “Fažanski sutoni” u ponedjeljak 11.7.2022. u Fažani

Koncert klasične glazbe „Fažanski sutoni“ održati će se u ponedjeljak, 11. srpnja  2022. godine u 21,30 sati u crkvi Sv. Kuzme i Damjana u Fažani.

Fažanski sutoni festival su klasične glazbe te se ciklus komornih koncerata od 2007. održava u Fažani. Svojom jednostavnošću i nenametljivošću ispunjavaju sakralni prostor odabranim glazbenim programima i promiču glazbenu umjetnost i kulturu, potiču stvaralaštvo i promociju mladih akademskih istarskih glazbenih talenata.

 Nastupaju: 

  • Ivana Vukojević, flauta
  • Domagoj Gušćić, klavir

Program koncerta:


G. Enesco:       Cantabile etpresto

M. Esih:          Spring Sonatina za flautu i klavir

                        I. Allegro

                        II. Lento rubato

                        III. Scherzo

L. Ganne:        Andante etScherzo

E. Burton:       Sonatina za flautu i klavir

                        I. Allegretto grazioso

                        II. Andantinosognando

                        III. Allegro giocoso, quasifandango  

Clarke:            Hypnosis za flautu i klavir

Biografije izvođača:

Domagoj Gušćić (Zagreb, 1982.) diplomirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i usavršavao se u klasi Đure Tikvice.Aktivan kao solisti i komorni glazbenik, Domagoj je nastupao u brojnim europskim zemljama, Rusiji i SADu. Surađuje s nizom eminentnih hrvatskih i stranih umjetnika.Nastupao je kao solist uz pratnju Zagrebačke filharmonije, Simfonijskog orkestra Muzičke akademije, Zagrebačkog omladinskog komornog orkestra te Komornog orkestra glazbene škole Pavla Markovca. Od 2014. djeluje kao orkestralni pijanist Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije, od studenog 2016. surađuje sa Zagrebačkom Filharmonijom, a od travnja 2017. sa Varaždinskim komornim orkestrom. Također surađuje s komornim ansamblom WISE (Wien International Soloists Ensemble), te ansamblom OKTOS, čiji stalni član je postao u rujnu 2021.

Osnovao je Max Bruch trio s klarinetistom Markom Zavišićem i violisticom Hiwote Tadesse na jesen 2017., s kojim je ostvario niz zapaženih koncertnih nastupa diljem Hrvatske te osvojio 2. nagradu na natjecanju Papandopulo u kategoriji neklasičnih komornih sastava u jesen 2019.Sudjelovao je na brojnim pijanističkim i komornim festivalima, među kojima se ističu recitali na međunarodnim festivalima Nei suoni dei luoghi, Vareš Classic Festivalu s ansamblom WISE, festivalu “Dubrovnik u pozno ljeto” u Kneževom dvoru, festivalu “Musica Maxima”, MAG Sezoni te na Fermata Festivalu na Korčuli.Nastupao je u sezonama “Lisinski subotom” i “Ljeto u Klovićevim dvorima” te sudjelovao u ciklusima “Mladi u Lisinskom“ te “Mladi glazbenici u Matici Hrvatskoj”. Ostvario je zapažene nastupe u ciklusu Virtuoso u Hrvatskom glazbenom zavodu, u kojem sudjeluje od osnivanja, među kojima se ističu solistički recital s djelima S. Rahmanjinova 2004. te nastup na večeri 24 sata F. Chopina 2010. godine. Radio je kao službena klavirska pratnja na međunarodnim natjecanjima “Antonio Janigro”, “Antonio Janigro za mlade celliste”, “Papandopulo”, “Vaclav Huml”, “Mladi virtuozi”, “Poreč Fest”, “Rudolf Matz” i “Bistrički zvukolik” u Hrvatskoj te na međunarodnom natjecanju “SVIREL” u Sloveniji.Od listopada 2010. sudjeluje je na Međunarodnom Hugo Staehle festivalu za mlade pijaniste u Kasselu, Njemačkoj kao predavač. U svibnju 2012. sudjelovao je na međunarodnoj konferenciji Transformacija obrazovanja i glazbena kultura: tradicija i sadašnjost u Odessi, Ukrajini gdje je održao recital s predavanjem.Od 2008. član je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, a od 2012. stalno je zaposlen na Muzičkoj akademiji kao umjetnički suradnik.

Ivana Vukojević (Osijek, 1995.) glazbenu školu Franje Kuhača u Osijeku upisuje sa devet godina. Osnovnu i srednju glazbenu školu završila je u klasi prof. Tomislave Karačić Šoljić. Kroz svoje školovanje sudjelovala je na brojnim natjecanjima iz flaute, solfeggia i komorne glazbe. Do sada je dobitnica desetak prvih nagradaiz flaute. Bila je i dobitnica prve nagrade i laureat na natjecanju Flauta Aurea u Zagrebu. Dobila je posebnu pohvalu žirija na međunarodnom online natjecanju Fluteflight online competition 2020. u Engleskoj. Kao članica raznih komornih sastava tijekom osnovne i srednje škole osvojila je četiri prve i jednu drugu državnu nagradu. Kao član puhačkog kvinteta Sirius osvaja drugu nagradu na međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Beogradu, te drugu državnu nagradu. Također je članica tria Lux sa kojim osvaja drugu nagradu na međunarodnom natjecanjuGiovani musicisti u Trevisu. Dobila je posebno priznanje kao najučenica generacije 2009./2010.-2012./2013. Usavršavala se na mnogim seminarima kod uglednih pedagoga kao što su: Renata Penezić, Karolina Šantl Zupan, Matej Zupan, Ana Domančić, Felix Renggli, Luisa Sello, Hansgeorg Schmeiser, Pierre-Yves Artaud, Carlo Jans, Dejan Gavrić, Robert Dick, Nicole Esposito, Qiling Chen, Sanquing Chen, Jurgen Franz, Mario Carolli, Valerie Debaele, Olga Ivusheikova, Wally Hase, Jan Ostry. Bila je članica BISYOC orkestra mladih na Malti, te sudjelovala u projektu PurPur orkestra mladih u Italiji. Dugi niz godina surađuje sa Zagrebačkom filharmonijom, Zagrebačkim orkestrom mladih, ansamblom Col legno, ansamblom Camerata Zagreb, Cantus ansamblom, Hrvatskim komornim orkestrom. Članica je Zagrebačkog ansambla flauta, jedinog ansambla takve vrste u Hrvatskoj s kojim je gostovala na nekoliko međunarodnih flautističkih festivala (Španjolska, Makedonija, Slovenija, Austrija, Singapur). Sa Zagrebačkim ansamblom flauta snimila je CD pod nazivom Carousel. Također, članica je i novonastalog ansambla OKTOS. Kao solistica nastupala je uz pratnju Zagrebačke filharmonije, Zagrebačkog orkestra mladih, Tamburaškog orkestra ˝Gaj˝. Jednoglasnom odlukom žirija 52. tribine Darko Lukić izabrana je kao dobitnica Diplome Darko Lukić. Za održani recital na tribini dobila je Rektorovu nagradu. Na natjecanju mladih umjetnika Papandopulo, 2021. godine osvojila je drugu nagradu. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu s odličnim uspjehom u klasi prof. Renate Penezić. Trenutno je zaposlena na mjestu prve flaute u Zagrebačkom gradskom kazalištu “Komedija”.

Odgovori

Pin It on Pinterest