Obilježena 166. godišnjica rođenja Nikole Tesle

U nedjelju, 10. srpnja 2022. godine polaganjem vijenca i cvijeća u Huguesovom parku u Puli obilježena je 166. godišnjica rođenja velikog znanstvenika Nikole Tesle.

U znak sjećanja na velikog genija, cvijeće su u ime Grada Pule položili zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivana Sokolov.

Nakon minute šutnje i odavanja počasti Tesli, predsjednik Srpskog kulturnog društva Istra  „Nikola Tesla“ Milan Čubrilo prisjetio se života slavnog izumitelja i njegovih izuma, zahvalivši se svima kojima su nazvali institucije, tvornice i industriju imenom Nikole Tesle, te se na današnji dan prisjećaju velikog znanstvenika.

„Drago mi je da smo se okupili na današnjem obilježavanju 166. obljetnice rođenja Nikole Tesle. Ponekad su drugi ponosniji na naše znanstvenike, velikane nego mi sami. Često nismo ni svjesni veličine osobe, dok nam drugi na to ne ukažu. Tesla nas iz prošlosti uči kako danas živjeti. Zagovarao je umjerenost u svemu. Bio je genij, koji je i za današnje doba u shvaćanju društvenih normi ispred svoga vremena, svijet nije bio spreman za njega. Iako je bio iz maloga sela, postao je svjetski veliki i poznat čovjek. Neka nam to bude poruka da se bez obzira odakle dolazili i čime god se bavili može uspjeti u životu, prebroditi uspone i padove, te krenuti naprijed“, poručio je zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul.

Obljetnici su prisustvovali i predstavnici Istarske županije te predstavnik Vijeća srpske nacionalne manjine Istarske županije i Grada Pule Milan Rašula.

Odgovori

Pin It on Pinterest