Nakon pauze, vraća se “Ljeto na Fratarskom”

Nakon dvije godine prisilne pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, trgovačko društvo Fratarski d.o.o. najavljuje održavanje tradicionalne manifestacije pod nazivom „Ljeto na Fratarskom 2022.“

„Manifestacija „Ljeto na Fratarskom 2022.“ dodatni je sadržaj programa „Pulskog kulturnog ljeta“, a namijenjena je gostima kampa i dnevnim posjetiteljima otoka te svim građanima Grada Pule-Pola i okolice. Program će se u cijelosti održati na otoku Veruda poznatijem kao Fratarski otok u razdoblju od 23. srpnja do 14. kolovoza 2022. godine. Program „Ljeta na Fratarskom 2022. godine“ sastoji se od sportskih, zabavnih, umjetničkih, gastronomskih te sadržaja za djecu“ rekao je direktor Fratarskog d.o.o. Nebojša Nikolić.

Manifestacija započinje u subotu, 23. srpnja 2022. godine kada će se održati sportska natjecanja i to prvenstvo Istarske županije u akvatlonu u organizaciji Triatlon kluba Pula te nakon toga trkačka trail utrka na pet kilometara pod nazivom “Fratarski trail Run&Fun” u suradnji s udrugom DSR „Run&Fun“ iz Pule. Program završava koncertom uživo popularne grupe „Le mond band“ iz Rovinja.

Manifestacija se nastavlja trodnevnim programom „Film na šugamanu“ u suradnji s Javnom ustanovom Pula film festival u sklopu kojeg će se održati večernje projekcije filmova i to u srijedu, 27. srpnja 2022. godine kada je na repertoaru projekcija dokumentarnog filma “Ljubav oko svijeta”, u četvrtak 28. srpnja 2022. godine na programu je igrani film “Biser Bojane” te u petak 29. srpnja animirani film “Pčelica Maja 3: Zlatno jaje”.

U subotu, 30. srpnja na rasporedu je zabavni progam za djecu i i odrasle pod nazivom Nona Regina & dva štupidina (Marek i Cile), lutkarski igrokaz te Cigo one man band i Klaun Marek show. Program se ostvaruje u suradnji s pulskim udrugama Pupetta i Čarobnjakov šešir. Nakon toga nastupit će popularni pulski DJ Keđo.

U četvrtak, 4. kolovoza na rasporedu je koncert uživo, a nastupit će Muha i Veco band iz Pule.

U subotu, 6. kolovoza na rasporedu je dvostruki program i to ekipno kulinarsko natjecanje u pripremanju roštilja pod nazivom „Grillijada by David Skoko“ u suradnji sa slavnim masterchefom Davidom Skokom nakon čega slijedi koncert uživo grupe „Daddy Cool Band“ iz Zagreba.

U subotu, 13. kolovoza nastupit će DJ Keđo, a manifestacija završava u nedjelju, 14. kolovoza 2022. godine kada je na rasporedu tradicionalni, 47. mini plivački maraton “Fratarski otok – Bunarina” u organizaciji Kluba podvodnih aktivnosti KPA „Uljanik“ Pula i nastup popularnog pulskog DJ-a Giuly.

Ujedno, do kraja ljetne sezone u sklopu projekta Gradske knjižnice i čitaonice Pula „Knjigu na sunce!“ posjetitelji će moći slobodno posuđivati knjige na više jezika iz „Ljetne knjižnice na Fratarskom otoku“.

Svi programi u sklopu manifestacije «Ljeto na Fratarskom 2022.» besplatni su, osim trail utrke na kojoj će se moći nastupiti uz kotizaciju, a za svaki dan programa bit će omogućen besplatan povratak s otoka na Bunarinu brodom u ponoć. Nakon projekcija filmova brod će, umjesto u ponoć, s otoka kretati u 23,30 sati.

Odgovori

Pin It on Pinterest