Požari u Antoncima i Banjolama

Foto: Ilustracija

Policijski službenici utvrđuju okolnosti izbijanja požara te ponovno podsjećamo da je zabranjeno svako loženje vatre na otvorenom prostoru

U požaru trave i niskog raslinja koji je izbio jučer oko 13 sati u Ulici Mušoga u Banjolama nitko nije ozlijeđen, ali je 46-godišnjem vlasniku nastala materijalna šteta od više tisuća kuna.

Obavljenim očevidom u suradnji s inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja utvrđeno je da je uzrok požara trave i niskog raslinja otvoreni plamen nepoznatog porijekla. Vatra se proširila i zahvatila umjetnu travu i trampolin u dvorištu kuće za odmor.  Požar su ugasili pulski vatrogasci oko 14 sati.

Oko 17 sati u Antoncima je, u blizini dječjeg vrtića, također je izbio požar. Obavljenim očevidom u suradnji s inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja utvrđeno je da je požar izbio u spremištu materijala i alata te da je uzrok požara otvoreni plamen nepoznatog porijekla. Požar su ugasili porečki vatrogasci, a pravnoj osobi s područja Poreča nastala je materijalna šteta od više tisuća kuna.

Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti nastanka oba požara.

Policijska uprava istarska upozorava građane kako je u razdoblju od 1. lipnja do 31. listopada na području Istarske županije zabranjeno svako loženje vatre na otvorenom prostoru te u tom razdoblju javne vatrogasne postrojbe ne izdaju odobrenja za loženje vatre na otvorenom.  

Tijekom ljetnih mjeseci zbog velikih vrućina i visokih temperature postoji veća opasnosti od izbijanja požara na otvorenom prostoru. Najčešći uzroci požara na otvorenom prostoru su nekontrolirano spaljivanje korova i suhe trave, korištenje otvorenih ložišta, roštilja, bacanje opušaka i slično. Ovakvi se požari zbog nedovoljne pozornosti lako mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te ugroziti ljudske živote.

Stoga upozoravamo građane i turiste da se pridržavaju zabrane paljenja vatre na otvorenom, da ne bacaju zapaljive predmete kroz prozore vozila, da provjere jesu li sve poduzeli da ne nastane požar te da vlastitim vozilima ne zatvaraju vatrogasne prilaze interventnim vozilima.

Odgovori

Pin It on Pinterest