Prekrasne glazbene večeri uz Orchestra Novanta i Cantus PoPuli

Tijekom vikenda (15. i 16. srpnja) na Vodnjanštini su priređene dvije, odnosno tri glazbene poslastice na tri lokacije. U petak je u Galižani nastupio sastav Orchestra Novanta iz Italije donijevši pred brojnu publiku cjelovečernji program veličanstvenih talijanskih hitova. Isti je sastav s takvim repertoarom nastupio i u subotu u Peroju na placi, dok je istovremeno na placi u Vodnjanu mješoviti pjevački zbor Cantus PoPuli publici priuštio predivnu glazbenu ljetnu večer u sasvim drugačijem tonu.

Koncerti su organizirani u sklopu programa Vodnjansko ljeto Grada Vodnjan-Dignano i njegovih partnera.

Orchestra Novanta, prvo je u Galižani, a večer kasnije i u Peroju, rasplesala i razdrmala publiku od 7 do 77 godina s brojnim hitovima talijanske estrade iz 1960-ih, 1970-ih i 1980-ih, ali i nešto latino pjesama i svjetskih pop-rock uspješnica. Uz sjajnu glazbenu podlogu bogatog zvuka i moćne glasove pjevačkog žensko-muškog dvojca, Orchestra Novanta lako je nostalgičnim numerama mamila starije na ples, a djecu na igru pred pozornicu, i to kroz više sati večernjeg programa.

Sasvim drugačiji ugođaj u subotu su na vodnjanskom Narodnom trgu osigurali članovi popularnog i nagrađivanog pulskog zbora Cantus PoPuli pod vodstvom nagrađivane glazbene pedagoginje i maestre Tatjane Merkl. Ovaj netipično veseli zbor, sa svojim šarolikim repertoarom, koji se kreće od sugestivnih sakralnih napjeva do a capella izvedbi poznatih pop, rock, metal i punk hitova, među kojima i miks uvijek dragih KUD Idijota, priredili su domaćinima večer nevjerojatnog glazbenog iskustva. Sa zahvalnom publikom, koja je izvedbe slušala bez glasa, a nagrađivala ih iskrenim i burnim aplauzom, Cantus PoPuli oprostio se neprikosnovenom ikonom talijanskog bel canta “Con te partiro”.

Odgovori

Pin It on Pinterest