Najava Vodnjanskog ljeta od 27. – 31.07.2022.

Tjedan posvećen umjetnosti i kazalištu, a subota rezervirana za odličan provod na tradicionalnoj Galižanskoj noći!   

Novi tjedan Vodnjanskog ljeta započinjemo filmskim projekcijama u sklopu Ljetnog kina. Ovaj tjedan naši najmlađi u Peroju, Galižani i Vodnjanu gledaju crtani Frka, dok će se za odrasle u sklopu art kina Cineast četvrtkom prikazivati crno-bijeli indie film “Idemo, idemo” (C’mon C’mon) s Joaquinom Phoenixom u glavnoj ulozi.

Teatar Fort Forno ovaj tjedan donosi nam kazališnu predstavu „Žena iz Porto Pima“ Antonija Tabucchija u režiji Miloša Latinovića i izvedbi Jugoslava Krajnova. Sadržaj priče, pa tako i predstave je osobna ljubavna priča koji prisutnima govori nekadašnji lovac na kitove, a sada fado pjevač u jednom klubu u Porto Pimu. Predstava je na rasporedu u vodnjanskoj staroj uljari (Portarol 31) ove srijede 27.07., a zatim na Perojskoj placi ovaj petak 29.07. Početak u 21 sat.

U Vodnjanskoj galeriji „El Magazèin“ ovog petka dođite na Venecijansku večer i uživajte u koncertu koji je predviđen za 20 sati, nakon čega u 21 sat možete razgledati izložbu.

Od petka 29. do nedjelje 31.07. u Vodnjanu, Galižani i Peroju održava se trodnevni umjetnički program pod nazivom L’Arte dei Bumbari, a čini ga dislocirana izložba, kiparska radionica i druženje s umjetnicima u organizaciji Grada Vodnjana i Udruge Shpigl. Radovi umjetnica Vide Meić i Mije Matijević Akrap izloženi su u prostorima Grada Vodnjana, prostorna instalacija kipara Rina Banka na lokalitetu uz crkvu sv. Justa u Galižani, dok su slike Gordane Meštrović postavljene u Peroju, na lokalitetu uz crkvu sv. Stjepana. Najinteraktivniji dio umjetničkog programa su kiparske kreativne radionice za zainteresiranu javnost. Predvodit će ih kipar Rino Banko u prostorima Pučkog otvorenog učilišta u Vodnjan-Dignano. Po završetku radionice, zainteresirani sudionici imat će priliku izložiti svoje radove u javnom prostoru Vodnjana, ispod karakterističnih vodnjanskih volti u sklopu posljednjeg dana programa.

Subota u nešto drugačijem tonu, započinjemo jutarnjom Tržnicom na placi u Vodnjanu od 08-13h, a navečer se zabavljamo u Peroju na placi uz Whiskey train, te na rukometnom igralištu u Galižani uz Top of the pops i tradicionalnu Galižansku noć! Zabava kreće u 21 sat.

Odgovori

Pin It on Pinterest