Ema Grabar (JK Uljanik) 20. evropljanka u klasi Optimist u 2022. godini, najbolja Hrvatica!

Završilo je sedmodnevno Otvoreno Evropsko prvenstvo za klasi Optimist u danskom Sonderborgu na kojemu su u sklopu reprezentacije Hrvatske u klasi Optimist nastupala čak dva uljanikovca: Ema Grabar i Luka Pahljina!

Ema Grabar odlično je započela prvenstvo sa 6, 10 i 2. mjestom u konkurenciji 110 djevojaka iz cijelog svijeta, a onda su usljedili loši startevi koji nisu obećavali dobre rezultate:

“Uglavnom nikad nije puhalo jako, uvijek neki lagani ili srednji vjetar. Dobro sam otvorila prvenstvo, imala sam veliku želju! Vidjela sam da je konkurencija jaka, ali isto tako da mogu jedriti u top 10. Međutim loši startevi od drugog dana kvalifikacija nikako mi nisu dozvolili da jedrim naprijed… Bilo mi je ovo predivno iskustvo, jedva čekam dogodine da stisnem još jače!” izjavila nam je Ema Grabar.

Evropska prvakinja kod djevojka postala je talijanka Emilia SALVATORE,a u muškoj konkurenciji od 142 takmičara pobjedio je Grg Iason Panagopoulos, dok je naš Luka Pahljina Evropsko prvenstvo završio na 89. mjestu.

Odgovori

Pin It on Pinterest