Župan Miletić upriličio prijem za novo predsjedništvo Kluba studenata Istre „Mate Balota“

Istarski župan Boris Miletić upriličio je danas, u sjedištu Istarske županije, u Puli, prijem za novo predsjedništvo Kluba studenata Istre „Mate Balota“ za narednu akademsku godinu. Na sastanku su prisustvovali predsjednik Kluba Tin Terlević, potpredsjednik Leo Laban i pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac.

Tom prilikom novo je predstavništvo istarskom županu predstavilo nove aktivnosti u radu Kluba i planove za naredno razdoblje koji se prvenstveno odnose na uređenje prostorija Kluba, suradnju s kulturnim ustanovama i drugim zavičajnim klubovima u Hrvatskoj te njihovo druženje kroz zajedničke sportske manifestacije. Također, istaknuto je kako će predsjedništvo, zajedno sa volonterima, intenzivno raditi na promociji Kluba studenata i uključivanju njihovog što većeg broja, s obzirom da sada broje oko 150 članova.

Župan Boris Miletić čestitao je predstavnicima Kluba na izboru na nove funkcije te pohvalio njihove ambiciozne planove i želju da rad Kluba podignu na jednu višu razinu, a s obzirom na otežani rad tijekom posljednjih, pandemijskih godina. „Istarska županija podržava daljnji rad Kluba i sve vaše napore i aktivnosti kako bi se očuvali i bili mjesto okupljanja naših studenata, ali i promovirali Istru, naše običaje, kulturu i jezik. Upravo s tim ciljem financiramo materijalne troškove rada Klubova studenata u zagrebu i Rijeci, za što je u ovogodišnjem županijskom proračunu osigurano 64 tisuća kuna“, istaknuo je istarski župan, posebno izrazivši zadovoljstvo što se ove godine obilježava 100. obljetnicu neformalnog postojanja, budući da početci okupljanja istarske akademske mladeži u Zagrebu sežu u 1920-e.

Odgovori

Pin It on Pinterest