Fešta od puži 15.08. u Galižani!

Galižanci su u završnim pripremama za tradicionalnu Feštu od puži, koja će se održati ovaj ponedjeljak 15.08.!

Bogat cjelodnevni program kreće od ranog jutra sa biciklijadom (7 km) koja starta sa Velikog trga u 8 sati, dok na istom mjestu u 8,30 za DJ pult staju DJ Giuly & DJ TonY C.

Nakon rekreacije biciklom, vrijeme je za zdravi početak dana uz doručak na placi – veliku fritaju s puževima, koja se priprema u 9 sati, a dok uživate u ovoj delikatesi zabavljati će vas plesne skupine Društva Naša djeca Vodnjan.

Izložba fotografija “Per duto Galiʃan, un paeʃ e la so ʃento” može se razgledati u prostorijama Zajednice Talijana Galižana od 09,00-12,00 i od 17,30-24,00 sata.

U 09,30 vrijeme je da se opet popnete na bicikl i iskušate svoje vještine u utrci „ tko će sporije sporije – što sporije prijeći 20 m bez doticanja tla“. Smijeha neće nedostajati.

U 10,30 na programu je Sveta Misa, dok u sklopu Dana otvorenih crkvi, od 18,00-21,00 sat možete posjetiti crkvu Sv. Justa, S. Roka i Sv. Antona te Crkvu Bezgrešnog začeća Blažene djevice Marije.

Od 18 sati očekuje vas nastup Limene glazbe na Velikom tgu, Cariʃada – utrka vozila na balinjerama te posebna atrakcija za one najhrabrije i najvještije – penjanje na zamašćeni stup, sve to na trgu Toro.

Prodaja palente s puževima kreće u 19,45 na rukometnom igralištu. Dođite i uvjerite se kako Galižanci pripremaju najbolje puževe!

Nakon manjade nastavljamo sa dobrom zabavom u glazbenom ritmu, uz grupu Summer Fever te zvijezde večeri Gustafe!

U 22 sata dodjeljuju se nagrade foto natječaja i raznih natjecanja a svi koji žele iskušati svoju sreću mogu zaigrati lutriju „Zlatni puž“ u 23 sata.  

Manifestaciju organiziraju Zajednica Talijana “Armando Capolicchio” iz Galižane u suradnji sa Gradom Vodnjan-Dignano i Turističkom zajednicom Vodnjan.

Manifestacija je financirana od strane Grada Vodnjan-Dignano i Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, u suradnji s Talijanskom Unijom.

Odgovori

Pin It on Pinterest