Otvoren Burger festival u pulskom Titovom parku

Foto: Sandro Sklepić

Šesnaestak različitih okusa i mirisa sočnih burgera širit će se Titovim parkom sve do 28. kolovoza. U organizaciji kreativne agencije Kokoš ili jaje i uz podršku Grada Pule, Puljani će moći probati razne mesne poslastice, jer ovo je prvi put da Zagreb Burger Festival izlazi iz Zagreba. Bilo da ste ljubitelj klasičnih ili možda neobičnijih okusa, moći ćete odabrati nešto po svom guštu. Važno je naglasiti da se burgeri na ovom Festivalu svrstavaju u gurmanske doživljaje, meso je domaće, umaci se uglavnom rade ručno uz prstohvat kreative, a i peciva su posebno odabrana. Naime organizatoru je cilj sa svakim festivalom podići ljestvicu kvalitete, kako bi burger dobio svoje zasluženo gurmansko mjesto i prestao se percipirati kao brza i nekvalitetna hrana. 

Pet kućica s burgerima nestrpljivo čeka svoje posjetitelje. Po prvi put na festivalsku scenu izlazi novi nacionalni lanac fast casual koncepta 4 burgers sa četiri vrste burgera: C1ASSIC, B2CON, SMOK3 JALAPENO i CHIC4EN. Radi se o smash burgerima, čija je posebnost u izradi. Naime, kuglice od mljevene govedine se na roštilju stisnu prešom za burgere u tanku pljeskavicu, čime se zadržava sočnost. Zadarska vesela ekipa Picnic Mingle&Fun jako je ponosna na svoj Blackie burger, koji je nekoliko godina zaredom proglašen najboljim na zadarskom Adventu. Osim ovoga nude još dvije vrste burgera, jedan je živopisnog naziva Snow, uz batate s različitim umacima. 

Chef’s burger by Ivan Pažanin je platforma, koja kombinira klasiku s modernim. Klasičari će guštati u okusu Cheeseburgera, a pravi hedonisti će zasigurno kušati Basil Garlic i Crispy Kapulu, uz slasne krumpiriće, džem od luka i čips od pancete. Institut za burgere, pojačan iskustvom i vještinom Mate Jankovića, već se pozicionirao kao mjesto dobrih okusa. Klasični Smoke burger, uz Pepper Jack Burger, pojačan relishem od paprike i ljutkastim umakom i Bacon jalapeno burger uz senf od meda zasigurno će privući dosta posjetitelja. Južna America poslužila je kao inspiracija Chefu Mariju Mihelju iz El Tora. Uz jedan klasik, ponosno se izdvajaju El Toro Asado Bacon i BBQ varijanta, sva tri obogaćena mesom black angusa, uz neke zanimljive umake kao što je majoneza od limete s dimljenom paprikom.

Slatkoljupce očekuje sladoledna fantazija, koju kreira Robert Hromalić na kućici Le Kolač. Osim prefinih okusa, od kojih izdvajamo vegansku varijantu, sladoled s komadićima palačinki i yuzu limun, za prave hedoniste tu je i nova slastica – tostirani sladoled. 

Na Burger Festivalu bit će sasvim jednostavno utažiti žeđ. Osim zlatnih pivskih kapi, čeka vas na Cocktail baru bogata ponuda koktela kao što su Crazy Scientist, Blue Lagoon i drugi, a na centralnom baru više desetaka domaćih rakija. Uz burgere ćete moći i zaplesati, jer svakodnevno nastupaju jake lokalne DJ snage kao to su DjKool5, Jinxie Grooves i drugi. Svakako ne zaboravite na barem jedan selfie kako biste ovaj Festival još dugo pamtili. 

Odgovori

Pin It on Pinterest