Prema Vanity Fairu “Najgora osoba na svijetu” film je godine, pogledajte ga sutra u Vodnjanu!

Ovog četvrtka, 18. kolovoza, uobičajeno u 21:30 sati Art kino Cineast iz Vodnjana na velikom platnu i pod otvorenim nebom donosi nekonvencionalnu romantičnu komediju – Najgora osoba na svijetu (The worst person in the world), završni dio poznate Oslo trilogije međunarodno najistaknutijeg norveškog redatelja Joachima Triera. Film je bio norveški kandidat za Oscara, Renati Reinsve donio je nagradu za najbolju glumicu na festivalu u Cannesu, a Vanity Fair ga je proglasio filmom godine.

Poznati redatelj ovog puta donosi pronicljivu dramediju o potrazi za ljubavi i smislom u suvremenom Oslu. Julie uskoro navršava tridesetu i život joj je u rasulu. Zapustila je svoje talente, a veza sa starijim i uspješnim Akselom više je ne ispunjava. Kada na zabavi upoznaje mladog i šarmantnog Eivinda, Julie prekida s Akselom i baca se u novu vezu kako bi dala vjetar u leđa svom ustajalom životu. No shvatit će da je za neke životne odluke ipak prekasno.

Projekcije se održavaju na otvorenom u vodnjanskoj Bašti / Rotondi (nadomak vodnjanske palače) i ulaznice se ne naplaćuju. 

Odgovori

Pin It on Pinterest