Uvodi se nova organizacija prometa na Monte Zaru

S ciljem postizanja veće sigurnosti za sve sudionike u prometu, bolje protočnosti te osiguranja dodatnih parkirališnih mjesta Grad Pula uvodi novu organizaciju prometa u pojedinim ulicama na Monte Zaru koje postaju jednosmjerne.

Radi se o dijelu Tartinijeve, Vergerijeve, Viktora Cara Emina i Balotine, uz iscrtavanje uzdužnih parkirnih mjesta.

Predviđeno je da se za automobile iscrta 26 parkirnih mjesta te 4 za motocikle u dijelu Ulice Kačića Miošića i Kovačićeve ulice.

Započeli su i radovi na prilagodbi pješačkih prijelaza osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti također na području Mjesnog odbora Monte Zaro.

Tri nova pješačka prijelaza bit će iscrtana na raskrižju Kovačićeve i Rovinjske ulice, dva pješačka prijelaza na raskrižju Balotine i Tartinijeve ulice te jedan novi pješački prijelaz na početku Tartinijeve ulice, u blizini raskrižja s Dobrilinom.

Dijelovi ulica koji postaju jednosmjerni su Tartinijeva, od Ulice Viktora Cara Emina do Ulice Mate Balote uz iscrtavanje 24 parkirališna mjesta, od kojih su 2 za osobe s invaliditetom, dio Vergerijeve i to od Tartinijeve do Radićeve ulice sa sveukupno 5 parkirališnih mjesta, zatim dio Ulice Viktora Cara Emina na potezu između Tartinijeve i Radićeve ulice gdje će biti označena 3 parkirališna mjesta i dio Ulice Mate Balote od Radićeve do Tartinijeve.

Radove na postavljanju novih prometnih znakova i iscrtavanju oznaka na kolniku izvest će sljedećeg tjedna Pula parking d.o.o. i od tada će nastupiti nova organizacija prometa na Monte Zaru.

Odgovori

Pin It on Pinterest