Najava Javnog poziva za predlaganje Programa javnih  potreba u kulturi Grada Pule-Pola za 2023. godinu

Grad Pula-Pola, Upravni odjel za kulturu i razvoj civilnog društva obavještava potencijalne prijavitelje na Javni  poziv za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi Grada Pule-Pola za 2023. godinu o datumu raspisivanja  Javnog poziva i novostima. 

Dana 26.07.2022. godine stupio je na snagu Zakon o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi  („Narodne novine“, broj 83/22), a kojim je, pored ostalog, utvrđeno da se Javni poziv objavljuje do 1. listopada  tekuće godine za sljedeću proračunsku godinu. Javni poziv, Upute za prijavitelje i ostala dokumentacija  usklađeni su s odredbama novog Zakona. 

Sukladno navedenome, obavještavamo sve potencijalne prijavitelje na Javni poziv za predlaganje Programa  javnih potreba u kulturi Grada Pule-Pola za 2023. godinu da će isti biti objavljen u četvrtak, 29.09.2022.  godine na sljedećoj poveznici:  

https://www.pula.hr/hr/uprava/upravni-odjeli-i-sluzbe/upravni-odjel-za-kulturu-i-razvoj-civilnog drustva/zahtjeviprijavnice/ 

Pravo podnošenja prijava na Poziv imat će samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi,  udruge te ostale pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti iz područja kulture.  

Javni poziv biti će otvoren najmanje 30 dana od dana javnog objavljivanja istog.

Odluka o dodjeli financijskih sredstava po Javnom pozivu, sukladno Zakonu, donosi se u roku od 90 dana od  dana donošenja proračuna. Grad Pula-Pola Odluku o dodjeli sredstava po Pozivu planira objaviti najkasnije 45  dana od dana donošenja Proračuna za 2023. godinu.  

Do stupanja na snagu novog Zakona, utvrđivanje Programa javnih potreba u kulturi Grada Pule-Pola provodilo  se putem dva Javna poziva. Napominjemo da će se od ove godine umjesto dosadašnja dva Javna poziva  raspisivati jedan Javni poziv namijenjen fizičkim i pravnim osobama koje obavljaju djelatnosti iz područja kulture. 

Prijave na Javni poziv za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi Grada Pule-Pola od sada će se  dostavljati isključivo u elektroničkom obliku putem e-prijavnice (elektronički sustav prijavljivanja), bez  potrebe podnošenja i slanja prijavnice i dokumenata u papirnatom obliku (osim u iznimnim slučajevima na  zahtjev Grada), a što će uvelike olakšati prijavu svim potencijalnim prijaviteljima kojima će biti osigurana i  korisnička podrška tijekom prijavljivanja i korištenja e-prijavnice.  

Upravni odjel za kulturu i razvoj civilnog društva Grada Pule-Pola, svim zainteresiranim potencijalnim  prijaviteljima, želi pružiti podršku u vidu osposobljavanja za prijavu na Javni poziv. 

Online radionica s ciljem upoznavanja i olakšavanja prijava putem novog elektroničkog sustava prijavljivanja  održat će se dana 27.09.2022., utorak, s početkom u 14:00 sati putem Microsoft Teams-a. Osim online  radionice, prijaviteljima će biti dostupne tekstualne i video upute za korištenje e-prijavnice te tehnička podrška  tijekom prijavljivanja. 

Rok prijave za sudjelovanje na on line radionici je do 26.09.2022. godine putem e-maila PJP@PULA.HR 

Odgovori

Pin It on Pinterest