R.O.J.C.: Izložba mladih lokalnih autora “Ekološki plakat”

Pop-up izložbe mladih lokalnih autora Savez udruga Rojca organizira u sklopu projekta „R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo“ s ciljem predstavljanja novih autorskih glasova široj javnosti. U suradnji sa Školom primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula, u ponedjeljak 25. rujna u Dnevnom boravku Rojca, otvaramo treću izložbu iz ovoga ciklusa, izložbu „Ekološki plakat“.

Timski rad u nastavi grafičkog dizajna na primjeru stvaralaštva učenika tema je koju obrađuju, te kojom se predstavljaju učenici četvrtog razreda Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula. Kako je naglasio mentor učenika Denis Sardoz, prof.: „Ekološkim plakatom kao reprezentativnim primjerom stvaralaštva učenika naglašen je razvoj njihovih socijalnih i komunikacijskih vještina kao i suradnja u timskom radu. Individualnim pristupom koji u toku rada prerasta u suradnju i timski rad, a rezultira frizom/plakatom dimenzija 30 cm x 8 metara učenici likovnim jezikom progovaraju o globalnom problemu ekološke krize i svojim timskim radom sugeriraju moguća rješenja.“.

Izložba će u Dnevnom boravku Rojca ostati otvorena mjesec dana, do 25. listopada 2022. godine, a može se pogledati svakoga radnog dana od 9 do 21 sat. Na samom otvorenju publici će se obratiti autori izložbe te njihov mentor Denis Sardoz.

Projekt „ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo“ provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.

Odgovori

Pin It on Pinterest